GÜNCEL Haber Girişi : 31 Ekim 2018 16:45

Kars’ta Mahkûmların Eserleri Adliyede Satışa Sunuldu

Kars’ta Mahkûmların Eserleri Adliyede Satışa Sunuldu
Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan mahkumların yaptığı eserlerden oluşan ürün ve el sanatları, Adliye Sarayı satış mağazasında satışa sunuldu.

Kars’ta Mahkûmların Eserleri Adliyede Satışa Sunuldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALUNOK

Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan mahkumların yaptığı eserlerden oluşan ürün ve el sanatları, Adliye Sarayı satış mağazasında satışa sunuldu.

Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, İş Yurtlar Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren hediyelik eşya atölyesinde tutuklu ve hükümlüler tarafından iş ve meslek eğitim süreçlerinde üretilen Kars’a ait tarihi eserleri temsil eden hediyelik ürünler mağazada sergilenerek satışına başlandı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, “2 yıldır arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz, kurumların birbiriyle uyumlu çalışması çok önemli çünkü kurumların yaptığı işler birbiriyle kesişiyor ve birbirini destekliyor." dedi.

Vale Doğan, "Biz bu süre içerisinde başsavcımla, reislerimizle uyumlu bir çalışma yapıldı. Ben Kars adına adliye teşkilatına şükranlarımı sunuyorum. Kars'ta güvenlikle, terörle mücadele, asayişle ilgili bir başarı varsa buradaki arkadaşların çok büyük katkısı ve emekleri var bundan dolayı da teşekkür ediyorum. Açılış yaptık, güzel eserler ortaya çıkmış Kars'ın değerlerinin ortaya çıkartılması sevindirici bir haber." dedi.

Vali Doğan daha sonra şunları söyledi:

“Yaklaşık 2,5 yıldır arkadaşlarla birlikte çalışıyoruz. Kurumların birbiriyle uyumlu çalışması çok önemli. Çünkü kurumların yapmış olduğu iş nihayetinde birbiriyle kesişiyor, birbirini destekliyor. Biz bu süre içerisinde sayın Başsavcımla, sayın reislerimizle gerçekten çok uyumlu bir çalışma yürüttük. Ben hem Valilik teşkilatı adına hem şahsım adına hem de Kars adına Adliye teşkilatına şükranlarımı sunuyorum. Ne zaman ki başımız sıkıştığında ne zaman ki bir ihtiyaç hasıl oldu, ne tür bir talebimiz olduysa çok hızlı bir şekilde bizimle birlikte hareket ettiler. Eğer Kars’ta bir başarı varsa güvenlik ile ilgili, asayiş ile ilgili, terörle mücadele ile ilgili bu başarıda bu gözükmeyen arkadaşlarında çok ciddi emekleri ve katkıları var. Ben bundan dolayı arkadaşlara, bütün Adliye teşkilatına şükranlarımı sunuyorum. Yaptığımız açılışta da çok güzel eserler ortaya çıkmış, Kars’ın değerlerinin de bu şekilde ortaya çıkartılmış olması da ayrıca bir sevindirici haber. Bunu da Sarıkamış’ta ve Kars merkezde de bir mekan bularak bu ürünlerin orada da pazarlanması ve sergilenmesi hususu da ileriki günlerde gündeme gelecektir. Çünkü insanlar gittikleri yerlerden gittikleri yerleri hatırlatacak bir eşya, bir materyal almayı istiyor. Benim hem küçük hem de büyük oğlum her gittiği yerden veyahut benim gittiğim yerden bu tür talepte bulunuyoruz. Dolayısıyla Kars’ın da bu tür bir objeye kavuşmuş olması sevindirici. Bizim tarihi, turistik tüm değerlerimizi arkadaşlar yapmış, yapan arkadaşların emeğine sağlık, teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz de güzel çalışmaların yapıldığını belirterek, kendilerini hiç yalnız bırakmayan Kars Valisi Rahmi Doğan’a teşekkür etti. Başsavcı Camgöz, “Vali Rahmi Doğan ile birlikte yaklaşık 1,5 yıl çalıştıklarını anımsatarak, “Kendisiyle çalıştığı süre içerisinde desteğini gördük, bütün çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Kendisi bizi hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır, bize her konuda destek olmuştur. Buranın da açılışını da sayın Valimiz yapmıştı, yeni yerimizin de, bereketli oluyor sayın Valimizin açılış yaptığı yerler, bir kez daha teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Açılışa, Kars Valisi Rahmi Doğan, 14. Mekanize Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, Adalet Komisyonu Başkanı Soner Fevzi Vurur, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, Cumhuriyet Savcısı Erkan Alanoğlu, Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Turgay Kartal, Kars Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Canyurt katıldı .

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.