KARS Haber Girişi : 25 Nisan 2020 02:24

Kars’ta Maske Temini

Kars’ta Maske Temini
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars’ta Maske Temini

Kars’ta Maske Temini

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS İL MERKEZİNDE 27, İLÇELERDE SARIKAMIŞ 5, KAĞIZMAN 8, SELİM 2, DİGOR 1, ARPAÇAY 1, SUSUZ 1, AKYAKA 1 ECZANE OLMAK ÜZERE 46 ECZANEMİZ MEVCUT.

HER ECZANEYE 1000 ADET MASKE GELDİ. KARS İÇİN İLK ETAPTA 46 BİN ADET MASKE GELDİ.

BÖLGEDE MASKELER; SELÇUK ECZA DEPOSU VE ALLIANCE ECZA DEPOSU KANALI İLE ULAŞTIRILMAKTA. REÇETEM SİSTEMİ ÜZERİNDEN MASKESİ BİTEN ECZANEYE DAĞITIM KANALLARI VASITASI İLE BAKANLIK TARAFINDAN YENİ MASKE ULAŞTIRILACAK.

Kars Valiliği konuşla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Maskeler, 20-65 yaş arası vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilen kodu veya kimlik bilgileriyle en yakın eczaneye bildirerek ücretsiz maskelerini alabilecek. 65 yaş arasındaki vatandaşlarımız ücretsiz maske teminlerinin birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olan eczanelerimiz aracılığı ile gerçekleştirilmesi ile ilgili uygulama bugün itibariyle ilimizde başlamış bulunmaktadır.  Vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek kodu eczanelerimize bildirerek maske alabileceklerdir. Eczacılarımız bu kodu Reçetem Sisteminde açılmış olan yeni butona girerek teslim işlemini yapacaklardır. Kod gelmeyen vatandaşlarımıza ise eczane tarafından sisteme kimlik bilgileri girilerek kod talebinde bulunulacaktır. Aynı şekilde bu kod cep telefonlarına SMS ile geldiğinde eczanelerden maske temini yapılabilecektir. Aile bireylerine gelen SMS kodu ile yakınları eczanelerden maske teslim alabileceklerdir. İlk etapta ilimize bulunan her eczaneye 1000’er adet maske gönderilmiş olup, vatandaşlarımıza her 10 gün için 5 adet maske verilecek şekilde sisteme kayıt yapılacaktır.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.