KARS Haber Girişi : 05 Temmuz 2022 22:30

Kars’ta Nöbetçi Fırın Uygulamasına ilk tepki KARSOD işletmelerinden geldi

Kars’ta Nöbetçi Fırın Uygulamasına ilk tepki KARSOD işletmelerinden geldi
Kars’ta Nöbetçi Fırın Uygulamasına ilk tepki KARSOD işletmelerinden geldi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Nöbetçi Fırın Uygulamasına ilk tepki KARSOD işletmelerinden geldi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Turizm Birliği Başkanı Halit Özer: Kars’ta Pazar Günleri Ekmek Yok

Özer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Kars ve genelinde gerçekleşen bu uygulama uzun zamandır devam etmekte.

Pazar günleri ekmek fırnları kaplı. Nerdeyse başka bir il de  örneği bulunmayan bu uygulama Kars ta yaşayan ve kars’a gelen çok sayıda insanı üzmekte.

Genel itibariyle Pazar günleri 10 yıllardır ki şöyle bilinmekte. Ailenin bir arada olduğu, ya da hafta da bir ailece kahvaltının yapıldığı, ya da Restoran ve kafe işletmelerinin Pazar günleri yoğun olduğu Misafirlerin ağırlandığı, il dışından çok sayıda konukların otellere geldiği bir gündür. Bu gün de de İnsanlarımızın taze ve sıcak ekmek bulmaması belki de hatalı bir uygulamadır.

Bu duruma bir çözüm bulunması gerekirken; Fırınların tamamen kapalı olması İşletmeleri ve sivil halkı hayel kırıklığına uğratmakta.

Pazar günleri bazı ilçelerde bırakın taze ekmek bulmayı neredeyse ekmek yok. 21.Y.yılda böylesi bir uygulama tüm herkes taradından olumsuzlukla karşılanmakta.

Pazar günleri temel ihtiyaç olan önemli bir tüketim Ekmek pazar günleri Kars’ta yok.

Özelikle turizm kenti olan Şehrimizde bu uygulamanın Yerli ve yabancı turistlerin bile olumsuz dikkatini çekerek bir takım cevapsız şikayetler doğurmakta.

Bu hususun ilgili yetkililer tarafından çözüme kavuşturşması arzusundayız.

Elbet de ki Emekçi fırın çalışanlarımızın da izin ve istirahat hakları iş verneler tarafından dengeli bir şekilde çözülerek yapılması gerekmekte.

Pazar günü kapalı olmanın insiyatif ve yetkisi tamamen iş verene bağlı olarak uygulamanın hayata geçmesi gerekir.

Kars belediyesi Halk ekmek ile ortak biçimde de bu süreç düzeltile bilir. Örneğin Halk ekmeği Cumartesi günü izin yapaması . Esnaf fırınının çalışması.

Pazar günü ise Halk ekmeğin aktif hale gelmesi Esnaf fırınının izin yapması ile birlikte bu mağduriyet büyük ölçekde düzeltile bilir.

Sürecin dikkate alınarak çözüme kavuşturulması gerketiği durumda Halk ile anket çalışması bile yapılabileceğini hatırlatır saygılarımı Sunarım

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Karsakk36 05 Temmuz 2022 23:31

    Fırında çalışanların ailesi ile birgün kahvaltı yapabilme hakkı yokmu? Hep tüketiciler gözü ile bakmayınız lütfen. Empati yapıp bide çalışanlar gözünden bakın.