KARS Düzenleme Tarihi : 11 Eylül 2020 18:29 Haber Girişi : 11 Eylül 2020 18:30

Kars’ta salgınla mücadele kapsamında HES uygulaması

Kars’ta salgınla mücadele kapsamında HES uygulaması
Kars’ta salgınla mücadele kapsamında HES uygulaması KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta salgınla mücadele kapsamında HES uygulaması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarına girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasının kullanılacağı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentte salgınla mücadele çalışmalarını değerlendirdi.

Kars Valisi Türker Öksüz, başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, tüm kamu çalışanlarının HES koduyla kurumalara girilmesine karar verilirken kararda şu ifadelere yer verildi:

"Kars'ta bulunan tüm kamu kurum ve kuruşları binalarına girişinde, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasına, vatandaşlarımızın kamu erildi. kurum ve kuruluşlarına ait binalarına girişlerinde, gerek görüldüğünde, görevlendirilmiş personel tarafından Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulanarak içeri alınmasına, HES kodu olmayan vatandaşlarımıza sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması veya e-devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunmasına oy birliğiyle karar verildi."

Açıklamada, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararları ihlallerde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Zakir Lazoğlu, açıklamada, HES kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, kurum ve kuruluşları ziyaret ve işlemler için başvuran kişilerde Kovid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir uygulama olduğunu söyledi.

Paylaşılan HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabileceğini ifade eden Lazoğlu, "Kovid-19 tedbirleri kapsamında, tüm kamu çalışanlarının ilimizde bulunan tüm kamu kurum ve kuruşları binalarına girişinde, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulaması yaparak, gerek görülen durumlarda kurum ve kuruluşta görevli personel vatandaşa HES kodu almada yardımcı olacak, HES kodu 'Riskli' görülen kişilerin binaya alınmayarak ve bu konuda bilgilendirilme yapmasına karar verilmiştir." dedi.

Lazoğlu, kentte alınan Kovid-19 kararlarına vatandaşların kurallara uyması gerektiğini belirterek, ""Daha önce Kars halkımıza uyarıda bulunduğumuz maske kullanımı , sosyal mesafe kuralı ve hijyen konuları yanı sıra HES uygulamasına da gereken hassasiyeti gösterdiği sürece içinde bulunduğumuz durumu en az vaka ile atlatmış olacağımıza inanıyorum." ifadesini kullandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.