KARS Haber Girişi : 22 Nisan 2022 02:06

Kars’ta SES Partisinin yönetim kurulu belli oldu

Kars’ta SES Partisinin yönetim kurulu belli oldu
Kars’ta SES Partisinin yönetim kurulu belli oldu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta SES Partisinin yönetim kurulu belli oldu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

HDP’den istifa eden Ayhan Bilgen’in kurduğu Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SES Parti) Kars’ta il yönetimi oluşturuldu.

Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) 25 ve 26. dönem Kars Milletvekilliği yapan ve Kars Belediye eski Başkanı Ayhan Bilgen’in kurduğu Türkiye’nin Sesi Partisi’nin Kars il yönetim kurulu listesi belli oldu.

SES Partisi Kars İl Başkanlığı görevini üstlenen Sedat Cihangir yönetimini kamuoyuna açıkladı.

Basın toplantısı yapan Başkan Cihangir, başkan yardımcılığı görevine Caner Fidal Mehmetoğlu, yönetim kuruluna ise Mehmet Ali Eker, Salih Bayşu, Ömer Kartaş, Avgüst Albuk, İbrahim Süleymanoğlu ve Serkan Ertaş’ın getirildiğini açıkladı.

Yönetim kurullarının bir mozaik gibi bir Birleşmiş Milletler gibi, her halktan ve her sesten insanların olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Cihangir, “8 kişilik yönetimimizde Mehmet bey kentte son Malakan ailesinin temsilcisi, Avgüst bey ise Alman ailelerinin temsilcisidir. Bizim parti olarak ortak bir dil çalışmamız, ortak siyasi bir çalışma çabamız, toplumu, halkı ve bürokrasi ile halk arasındaki bu sınıf farkını ortadan kaldırarak, halkın bizzat yönetimde söz sahibi yapma çabamız var. Siz de takdir edersiniz ki bugüne kadar hep bir şeyler bürokrasi tarafından bahşedilmiş gibi halka empoze edilmiş veyahut siyasi, ideolojik söylemler bazında sürekli toplumu kutuplaştırılıp siyasi bir kaos ortamı yaratmaya çalışılmıştır. Biz hiç kimseyi ayırt etmeden, hiçbir siyasi partiyi kötülemeden, karalamadan kimin halk için güzel projeleri varsa, doğru bildiği şeyler varsa hep beraber yapma çabası için veya bir ihtiyacı olduğunu düşünerek ortak bir dille halkın sorunlarına çözüm arama çabasına girdik. Geleceğimize dair sosyal, ekonomik bütün sorunları kendimizce çözüm üreterek, projeler üreterek halkı güçlendirdikten sonra halkı yönetimde bizzat söz sahibi yapma çabamız var. Önceliğimiz kendi memleketimizin sorunlarını çözmek daha sonrasında da ülke sorunlarını çözmek için bu yola hepimiz beraber baş koyduk. İnşallah herkese, memleketimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İlçe yapılanmalarına da önümüzdeki günlerde başlayacaklarını ve yönetimde olmak isteyenlere kapılarının her zaman açık olduğunu da söyleyen Başkan Cihangir, “Biz artık doğru insanların yönetimlerde olmasını ve siyasetten korkmamasını istiyoruz. Çünkü bugüne kadar doğru insanlar, dürüst insanlar siyaseti korku ortamı gördükleri için hep uzak durdular. Doğru ve dürüst insanlar yönetimlerden uzak durdukça yanlış insanların yönetimde hep yanlış işler oluyor.” ifadesini kullandı.

2023 yılında yapılacak seçime parti olarak katılmak için de çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Başkan Cihangir, “Yaklaşık 30 ilde kurulumumuz tamamlandı. Bugün de Kars ilimizde teşkilatlanmamızın kuruluşunu tamamladık. Çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor, her ilden talepler alıyoruz, mayıs ayının sonuna kadar 41 il kotasını doldurmayı hedefliyoruz. 2023 yılındaki seçimde hedefimiz; ülkenin her ilinde ve ilçesinde teşkilatlanmamızı muhakkak kuracağız ama öncelikli olarak seçim kanunun gereksinimlerini yerine getirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.