KARS Haber Girişi : 12 Mayıs 2024 23:28

Kars’ta “Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi” paneli

Kars’ta “Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi” paneli
Kars’ta “Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi” paneli KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta “Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi” paneli

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda, Liselerde Bilim Uygulamaları kapsamında “Şiddet ve Şiddetin Önlenmesi” konulu bir panel gerçekleştirildi.

Panele, Kars Fen Lisesi ile Anadolu Liselerinde öğrenim görmekte olan öğrenciler dinleyici olarak katıldı. Toplantıya öğrencilerle birlikte, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Karakuş ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Aldemir ile öğretmenler katıldı.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Dede Korkut Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Özmen’in yönettiği panelde, panelist olarak Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi uzmanlarından Psikolojik Danışman Gizem Okçu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden, Sosyal Çalışma Uzman Seyhan Kaya konuyu ele alarak detaylarıyla ortaya koydular.

Öğrenciler tarafından ilgiyle izlenen panelde, “Şiddet nedir?”, “Şiddet öğrenilen bir şey mi?”, “Eğer öğreniliyor ise Ailenin bunda yeri nedir?”, “Şiddetin Türleri var mı?”, “Neleri şiddet olarak adlandırabiliriz?”, “Sanal ortamlarda şiddet var mı?”, “Buna yönelik neler yapılabilir?”, “Erken yaşta evlilik bir şiddet midir?”, “Şiddete uğramış biri yardım almak için nerelere başvurmalıdır?”, “Okulda şiddeti nasıl önleriz?”, “Akran zorbalığı nedir?”, “Akran zorbalığı nasıl önlenebilir?...” gibi önemli konu başlıkları açıklanarak tartışıldı.

Toplumun her kesimini yakından ilgilendiren şiddet ve şiddete karşı alınacak tedbirlerin her platformda ele alınarak incelenmesinin önemi her geçen gün artmaktadır. Kars’ta böyle bir toplantının yapılmış olması oldukça önemlidir. Bu tür toplantıların şiddete karşı duyarlılık geliştirme bakımından önemli olduğu vurgulanan toplantı, “Şiddete Sıfır Tolerans” vurgusuyla tamamlandı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.