GÜNCEL Haber Girişi : 04 Aralık 2017 20:17

Kars’ta soğuk hava etkili oluyor

Kars’ta soğuk hava etkili oluyor
Kars’ta kar yağışı sonrasında etkili olan ayaz vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Kars’ta soğuk hava etkili oluyor

KAFKAS HABER AJANSI - UĞUR AYDIN

Kars’ta kar yağışı sonrasında etkili olan ayaz vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Kent merkezinde eksilerde seyreden termometreler vatandaşların günlük hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Soğuk havadan korunmak isteyen vatandaşlar, sezonun yiyeceklerinden kestaneye yoğun talep gösteriyor.

Kış mevsimiyle bütünleşen kestane, caddelerdeki kokusu, dumanı ve sıcaklığıyla vatandaşları cezbediyor. Hemen hemen her sokak başında bulunan seyyar kestaneciler ise soğuktan korunmak için kendilerine kabin yaparak çözüm buluyor.

Yaklaşık 20 yıldır aynı noktada kestane satışı yaptığını söyleyen Bülent Bekdemiroğlu, vatandaşların bu mevsimde kestaneye olan ilgisinden memnun olduğunu söyleyerek, soğuktan korunmak için yaptığı kabin hakkında da “Mecburuz bir taraftan ekmeğimizi kazanmak için çalışmak, bir taraftan da sağlığımızı korumak durumundayız.” dedi.

Öte yandan bir taraftan güneşin yüzünü gösterdiği öğle saatlerinde güneş almayan kısımlardaki buzla kaplı kaldırımlarda vatandaşların yürümekte zorlandığı gözden kaçmazken, vatandaşlar ise bu mevsimde Kars’ta kuru ayazdansa kar yağışını tercih ettiklerini söylediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) – KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.