EĞİTİM Haber Girişi : 16 Eylül 2022 22:51

Kars’ta sokakta satranç var

Kars’ta sokakta satranç var
Kars’ta sokakta satranç var KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta sokakta satranç var

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye Satranç Federasyonu Kars İl Temsilcisi Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Emine Atakişi önderliğinde Halitpaşa İlkokulu 3. ve 4. Sınıf öğrencileriyle “Sokakta Satranç Var” etkinliği düzenlendi.

Türkiye Satranç Federasyonu etkinlik takviminde yer alan “Sokakta satranç var” Türkiye’nin her bir ilinde olduğu gibi Kars’ta da şehrin önemli ve simge mekânlarında her yıl satranç etkinliği düzenleniyor. Bu kapsamda Halitpaşa ilkokulu öğrencileri Kars Kalesi eteklerindeki Kars Vadisi girişinde satranç oynadı. Öğrenciler, böyle bir etkinliğin düzenlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek teşekkür ettiler.

Atakişi, ”Bu yıl 10-18 Eylül 2022 Tarihlerinde Sokakta satranç var etkinliği düzenlemekteyiz. Etkinliği Kars’ın tarihi mekânlarından biri olan Kars kalesi ve bedesten alanında Kars Halitpaşa İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla yaptık. Öğrenciler hem satranç oynamanın hem de açık havanın keyfini yaşadılar. Son yıllarda Kars’ta satranç turnuvalarının daha çok yapılmasıyla satranca ilgiyi artmaktadır. Geçtiğimiz sezon ilimizde toplam 23 turnuva yapılmıştır. 30 Ağustos zafer bayramı satranç turnuvası, okula merhaba satranç turnuvası, yaş grupları il birincilikleri, Türkiye Kupası İl birinciliği, Kadınlar il birinciliği, 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve spor bayramı satranç turnuvası bunlar arasından sadece birkaç tanesi. Yaklaşık her ay 2 turnuva yapılmaktadır. Bunların dışında ilimizden Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılan turnuvalara sporcularımız tarafından katılım sağlanmış ve dereceler alınmıştır.” dedi.

Atakişi ayrıca, “Komşu şehir Iğdır uluslararası Kayısı cup festivali satranç turnuvasında ilimiz sporcuları birçok madalya ve kupa kazanılmıştır. En son Kayseri uluslararası Gökkuşağı GSK satranç turnuvasında İlimizi başarıyla temsil eden sporcumuz Bahar Ece ATAKİŞİ 14 yaş ve altı kategorisi kadınlar sıralamasında 3. Lük madalyası ve para ödülü kazanmıştır.  Bunlar başarılarımızdan sadece bir iki örnek. Kars TSF il temsilciliği olarak önümüzdeki sezon da hız kesmeden turnuvalara devam etmeyi planlamaktayız.  Turnuva sayısının fazla olması öğrenciler için birer antrenman ve motivasyon niteliğindedir. Sporcularımız oynadıkça daha çok gelişmekte ve ulusal ve uluslararası turnuvalarda ilimiz sporcularının başarı şansını arttırmaktadır. Hedefimiz öncelikle İlimizden milli takım havuzuna sporcu girebilmesini sağlamaktır.” diye konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.