SİYASET Haber Girişi : 30 Ekim 2021 21:10

Kars’ta Sol Buluşma

Kars’ta Sol Buluşma
Kars’ta Sol Buluşma KAFKAS HABER AJANSI

Kars’ta Sol Buluşma

KAFKAS HABER AJANSI

Kars’ta Sol Buluşma: Memleketin Solun, Eşitlikçi, Özgürlükçü, İnsancıl Diline İhtiyacı Var

SOL Parti’nin “Şimdi Örgütlenme Zamanı, Sol Zamanı” çağrısıyla gerçekleştirdiği Sol Buluşmaların yeni durağı Kars oldu. 30 Ekim 2021, Cumartesi günü SOL Parti Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda Parti Meclisi üyesi Alper Taş ve İstanbul İl Başkanı Leyla Koç Üzüm konuşmacı oldu. Kale Kafe Restoran’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya SOL Parti Ardahan İl Örgütü, CHP, HDP, EMEP il örgütlerinden, Kars merkez ve ilçelerinden çok sayıda vatandaş katıldı.

SOL Parti Kars İl Örgütü üyesi Muzaffer Koçak toplantının açılış konuşmasında; “Bizler bu ülkeyi güzelleştirmek istiyoruz. Biz soldan yana olduk, çünkü iyiden yana olduk. Barış, kardeşlik istedik. Çocuklarımızın daha güzel bir dünyada yaşaması için mücadele yürüttük. Mücadelemiz bugün de devam ediyor. Hepimize, tüm dostlarımıza, sosyalistlere, aydınlara bu ülkede demokrasiyi birlikte inşa etme görevi düşüyor. Bizler dünyayı kurtarma, dünyayı sevme yükümlülüğüne sahibiz. Hepimiz birlikte yürüyebilmenin yolunu bulmak zorundayız.” dedi ve toplantının bir arada mücadele yürütme isteğinin bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

Toplantıda ilk sunumu yapan Leyla Koç Üzüm şunları söyledi:

“Gerçekleştirdiğimiz buluşmalar sonrasında mitingler yapacağız. Bu mitingler halkın acil taleplerini gündeme getirdiğimiz ve ülkenin yeniden kuruluş mücadelesindeki hedeflerimizi ortaya koyduğumuz zeminler olacak. Devrimci demokratik bir cumhuriyeti kurma mücadelesinde toplumsal muhalefeti, devrimci demokrat güçleri birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Siyasal İslamcı, faşist iktidarın ve uyguladığı neoliberal politikaların yarattığı derin tahribatın sınıf mücadelesi verilmeden, halk mücadelesi yürütülmeden, soldan bir mücadele yürütülmeden giderilemeyeceğini söylüyoruz. Faşizme, gericiliğe karşı sözümüzü sokaklardan doğru kurmayı, büyütmeyi hedefliyoruz. Emperyalistlerin çıkarlarına, bir avuç para babasının çıkarına hizmet eden bu düzeni birlikte değiştireceğiz. Bu ucube Tek Adam rejimini, kötülük iktidarını, AKP-MHP bloğunu birlikte yeneceğiz. En geniş muhalefet cephesiyle birlikte mücadele yürüteceğiz ve bu süreçte SOL Parti olarak üzerimize düşen sorumlulukları üstleneceğiz.”

Leyla Koç Üzüm önemli bir diğer mücadele görevinin de bugünden başlayarak sosyalist bir halk iktidarı programının ortaya konulması olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

“Bu zalimler elbette gidecekler ama onlar gittikten sonra demokratik, özgür, eşit bir ülkeyi yeniden kurma hedefiyle bir ülke programını bugünden oluşturmamız lazım. Bu ülkenin en sağlam, en derin izleri sola sosyalistlere dair izlerdir. Ayrıca giderken yaymaya çalıştıkları korku iklimine de asla teslim olmayacağız. Sosyalist sola düşen görev ve sorumluluklar büyük ve derin. Ülkenin içinde olduğu tahribattan çıkmak için güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeterli görmüyoruz. Ülkenin basit bir restorasyonla onarılması mümkün değildir. Sosyalist solun örgütlenmesi çok önemli. SOL Parti olarak dayanışma içinde bu ülkenin ilericilerini, devrimcilerini, kadınlarını, gençlerini solda birleşmeye davet ediyoruz. Ancak o zaman laikliğin, eşitliğin, özgürlüğün, bir arada yaşamın, kardeşliğin ülkesini kurabiliriz.”

SOL Parti PM üyesi Alper Taş ise konuşmasında bugünün Türkiye’sini kavramak için dünyaya bakmak gerektiğini dile getirdi ve şunları söyledi:

“Dünya büyük bir altüst oluş içerisinde büyük bir kriz var. Bu krizi yaratan emperyalist kapitalist sistem. Kapitalist dünya bir uygarlık kriziyle karşı karşıya. 80’li, 90’lı yıllarda SSCB’nin çökmesiyle emperyalist kapitalistler sevince boğuldu, sosyalizmin bittiğini kapitalizmin tek seçenek olduğunu söylediler. Bu masalla 2000’li yıllara kadar geldik. Tek seçenek olarak dayattıkları kapitalist sistemle ekonomik, siyasi, ahlaki, ekolojik bir kriz içerisine girildi. 2021 yılında bu kriz hala daha aşılabilmiş değil, giderek derinleşiyor. Sınıf mücadelesi bitti dediler, tarihin en büyük sınıf sömürüsünü, saldırısını her alanda azgınca gündeme getirdiler. Bugün sınıf eşitsizliğini en derin şekilde yaşıyoruz.”

Alper Taş ülkede bugün baş çelişkinin siyasal İslamcı rejimi, AKP-MHP bloğunu yenmek olduğunu belirtti ve şunları dile getirdi:

“Elbette AKP-MHP’den ülkeyi kurtardığımızda sorunlarımız bitmeyecek ama bütün birikimlerimize kazanımlarımıza saldıran bu siyasal İslamcı faşist rejimi tarihin çöplüğüne göndermeliyiz. Biz halkın demokratik mücadelesinin, direncinin sürdürücü öznesi olmaya SOL Parti olarak devam edeceğiz. Atacağımız herhangi bir taktik adım bu baş çelişkiyi boşa düşürecek bir adım olmayacak. Bu görevi atlamayacağız ama kendi bağımsız, tarihsel programımızı ortaya koymaktan da vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetin 100. Kuruluş yılına yaklaşırken, ya kazanımlarımız tahrip olacak, ya Cumhuriyet’in kazanımlarını koruyup, devrimci bir eleştiriyle devrimci demokratik cumhuriyeti kuracağız. Demokratikleştirilmiş parlamenter sistemine hayır demeyeceğiz elbette ama sosyalistlerin devrimcilerin ufku parlamentoyla sınırlı olamaz. Bizim felsefemiz Fatsa’da, Yeni Çeltek’te, ODTÜ’de yaratılan pratiklerin işaret ettiği gibi sözün yetkinin kararın iktidarda olduğu, doğrudan demokrasi felsefesine dayanıyor. Memleketin, solun temiz diline, eşitlikçi, özgürlükçü, insancıl diline ihtiyaç var.”

Yapılan konuşmaların ardından katılımcıların sorularına cevaplar verilen bölümle toplantı sona erdi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.