GÜNCEL Haber Girişi : 04 Nisan 2023 02:28

Kars’ta vazgeçilmez pideler

Kars’ta vazgeçilmez pideler
Kars’ta vazgeçilmez pideler KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta vazgeçilmez pideler

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Süt ve süt ürünlerinin yanında et üretiminde de önemli bir yere sahip olan Kars’ta ramazan pideleri de yöresel ürün katkısıyla üretiliyor. Özellikle de kaşar peynirli, tereyağlı, köy yumurtalı ve pastırmalı pidelerin yapımı her geçen gün daha da yaygınlaşıyor.

BURASI KARS OLUNCA PİDELER DE KAŞARSIZ, TEREYAĞSIZ OLMUYOR

Bereket Unlu Mumülleri sahibi Soner Uruş, “Burası Kars olunca kaşar peynirli, tereyağlı, köy yumurtalı ve pastırmalı pidelere olan tercih daha da artıyor. Müşterilerimiz fırınıma geldiğinde bizlere nasıl pide yapılmasını istediklerini söylüyorlar. Bizlerde kağıtlara isimlerini yazarak pidelerin üzerine bırakıyoruz. Fırından çıkan pideler böylelikle karışmadan sahiplerine ulaşmış oluyor. Genellikle de iftara yakın saatlerde fırınımız çok yoğun oluyor. Çünkü herkes iftar sofrasına sıcak sıcak pide götürmek istiyorlar. Böylelikle ramazan ayının nasıl geçtiğini bile anlamıyoruz” dedi.

GİTTİKÇE DE YAYGINLAŞIYOR

Kars Alioğlu Bal ve Kaşarcılık da ise fırınlara gönderilmek üzere müşterilerin siparişleri doğrultusunda kaşar peynirleri rendeleniyor, üzerine tereyağı ve köy yumurtası da konulduktan sonra teslim ediliyor.

İşletme sahibi kaşar peynirini fırında erimesi için rendelediklerini belirterek, kaşarlı, tereyağı ve köy yumurtalı pide talebinin yaygınlaştığını söyledi. Ayrıca, pastırmalı ve sucuklu pide yaptıranların da olduğunu ifade etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.