SPOR Haber Girişi : 04 Ocak 2024 23:57

Kars’ta Yerli Tay Yarışı

Kars’ta Yerli Tay Yarışı
Kars’ta Yerli Tay Yarışı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta Yerli Tay Yarışı

VİDEO LİNKİ: https://fb.watch/pmRqA7UF7q/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın merkez Verimli köyünde 2 yaşındaki yerli taylar için yarış düzenlendi. 6 km’lik parkurda 5 tay yarıştı. Soğuk ve rüzgârlı havada yapılan yarışı Dursun Koç’un “Tufan” adlı tay kazandı.

Kars’ta yaygın olarak düzenlenen at yarışları her türlü iklim koşullarında sporseverlerle buluşturuluyor. Gençler sık sık bir araya gelerek düzenlenen yarışlarla dostluklarını pekiştiriyorlar. Yazın yağmur, dolu ve çamura kış aylarında kar, tipi, rüzgar ve donduran soğuğa aldırmadıkları gibi bundan büyük keyif aldıklarını belirtiyorlar. Yarışlara çevre köylerden de katılımlar oluyor. At sahipleri ve jokeyler kamyonlarla getirdikleri atlarını yarışa sokuyorlar. Tüm olumsuz hava koşullarına rağmen ilginin her geçen gün arttığı at yarışları bu defa il merkezine bağlı Verimli köyünde yapıldı. Verimli Köyü Atlı Spor Kulübü Başkanı Yusuf Budak’ın organize ettiği 2 yaşını doldurmuş tayların yarışı 6 km’lik parkurda başladı.

5 tayın yarıştığı parkuru birinci sırada Selim Igdır Köyü’nden Dursun Koç’un atı “Tufan” tamamladı. İlk yarışı olan “Tufan” adlı atın Jokeyi Şah İsmail Koç kulüp başkanına ve tüm yarışseverlere teşekkür etti.

Yarışta 2.’ciliği Verimli Köyü’nden Metin Ayılmazdır’ın atı “Karayel” alırken Verimli köyünden Özgür Ayırkan’ın ise üçüncü oldu. Dostluk ve kardeşlik içinde geçen yarışın ardından taylar bir süre gezdirildi ardından köye götürülerek ahırlarına konuldu.

Verimli Köyü Atlı Spor Kulübü Başkanı Yusuf Budak, “İnşallah daha iyi yarışlar planlıyoruz. En sevindirici yanı ise yarışın kazasız belasız tamamlanması oldu. Çünkü bu bir ata sorudur ve bizlerde bu ata sporunu yaşayıp yaşatmak için yarışlar düzenliyoruz. Önemli olan dostluktur. Bu toplumu da başka bir yerde bulamazsınız. İklim koşulları ne olursa olsun yarışseverlerle köylerinden gelerek bir topluluk oluşturur. Yarışın ardından da köye giderek bir evde toplanır misafirlerimizi ağırlar sohbetler edip bir sonraki yarışların planını yaparak ayrılırız. Bugün hava çok soğuktu sporcularımız çok zorluk çektiler ama bundan şikâyetçi değiller. Yarışa katılan herkese teşekkür ederim. Bu soğukta yarışı izlemek de ayrı bir zevktir. At yarışı bir heyecandır, hevestir.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.