KARS Haber Girişi : 07 Haziran 2020 23:04

Kars Vadisi Projesi şehre değer katacak

Kars Vadisi Projesi şehre değer katacak
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Vadisi Projesi şehre değer katacak

Kars Vadisi Projesi şehre değer katacak

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, "Kars Vadisi Projesi" şehrimize önemli değer katacak. Cumhurbaşkanımız ile Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli ve ekibine teşekkür ederiz. Hayırlı olsun.” dedi.

Kars halkı tarafından büyük beğeni ve heyecanla karşılanan; Kars Çayı Çevre Düzenleme, Bedesten, Konak, Sokak Sağlıklaştırması, Kars Kalesi Yolu Düzeltilmesi ve Kale Aydınlatılması, Muradiye ve Mazlumağa Hamamları ile Beylerbeyi Sarayı Restorasyonu gibi entegre projelerle, Kars Çayı ıslah edilerek şişme savak sistemiyle su seviyesi yükseltilecek ve çevresinde 25 bin metrekarelik peyzaj çalışması, yürüyüş yolları, seyir terası, oturma alanlarıyla birlikte bir cazibe merkezi oluşacak.

Bin 800 metrekare kapalı alana sahip bedesten içerisinde de Kars halkının ve şehre gelen yerli ve yabancı misafirlerin yöresel ürünleri satın alabilecekleri dükkanlar, kafe ve lokantadan oluşan ve misafirlere hizmet edecek bir kompleks yer alacak.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.