GÜNCEL Haber Girişi : 08 Ağustos 2018 12:56

Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi

Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi
Bir dizi programlara katılmak üzere Kars’ta bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Vali Rahmi Doğan ile birlikte restorasy

Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi

KAFKAS HABER AJANSI

Bir dizi programlara katılmak üzere Kars’ta bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Vali Rahmi Doğan ile birlikte restorasyon çalışmalarında sona gelinen Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi’nde incelemelerde bulunuldu.

Vali Rahmi Doğan, Kent Konseyi olarak kullanılan tarihi binanın yıkılmak üzere iken Valiliğimizce Kültür ve Sanat Evi olarak projelendirildiğini, merkezin ilimizdeki sanatsal etkinlikler ile ney, hat, ebru, saz, bağlama ve benzeri kurs faaliyetleri için hizmet vereceğin söyledi.

Konuşmasında, Kars Valiliği Kültür ve Sanat Evi projesi kapsamında yapılan çalışmalara değinen Vali Doğan, projenin hayata geçmesinde maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan’a teşekkürleri iletti.

Vali Doğan’ın açıklamasının ardından konuşan Arslan da Kars’ta birçok tarihi binanın bulunduğunu ve bu binaların değerlendirilip yeniden kazanılması adına irade koyup birçok projeyi hayata geçiren Vali Doğan’a teşekkürlerini ileterek, benzer projeler içinde desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Yapılan incelemelerin ardından TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyon Başkanı Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç da Tarım ve Orman Bakanlığı olarak hayata geçirilen proje ve destekleme çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.