GÜNCEL Haber Girişi : 10 Ocak 2018 14:30

Kars Valisi Rahmi Doğan: Sarıkamış beyaz bir elemdir

Kars Valisi Rahmi Doğan: Sarıkamış beyaz bir elemdir
Kars Valisi Rahmi Doğan: Sarıkamış Harekâtı, Birinci Cihan Harbinin önemli dönüm noktalarından biridir.

Kars Valisi Rahmi Doğan: Sarıkamış beyaz bir elemdir

KAFKAS HABER AJANSI

Kars Valisi Rahmi Doğan: Sarıkamış Harekâtı, Birinci Cihan Harbinin önemli dönüm noktalarından biridir.

Sarıkamış, Türk harp tarihinin önemli muharebelerine sahne olmuş, ordumuz, çok ağır şartlar altında yapılan bu muharebede hem düşmanla hem de soğuk kış şartlarına karşı kahramanca savaşmıştır.

Sarıkamış, bütün imkansızlıklara ve karakışa rağmen Türk askerinin vatanını korumak için inançla ve azimle verdiği mücadelenin ve bir hüznün hikayesidir.

Sarıkamış Harekatı, eksi 40 derecede yazlık giysilerle dağlara doğru yürüyen erlerin hikayesidir.

Sarıkamış hâlâ içimizi sızlatan, bizleri hüzne boğan, beyaz bir elemdir…

Emre itaat ve vazifeye sadakat duygularının eşsiz birer timsali olan bu kahramanlar, asil milletimiz tarafından nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla anılacaklardır.

Şehitlerimizin anısını yaşatmak için onların izinden buraya kadar yürüyen binlere, özellikle gençlerimize seslenmek istiyorum.

Bir buçuk metre kar, -40 derece soğuk, 2500-3000 m. rakım, bir kısmı yazlık kıyafetler giymiş, ayaklarında çarıklar, birçoğu evden getirdikleri elbiseler içinde, bütün mesafeleri yürüyerek geçmek zorunda olan ecdadımız…

İşte; Sarıkamış şehitlerimizin içinde bulunduğu zor şartları, vatan uğruna çektikleri, vatan uğruna canlarını tereddütsüz verişlerini, bugün sembolik olarak yaptığımız yürüyüşle biraz da olsa hissettik.

Özellikle gençlerimizin bunu çok iyi analiz etmeleri, Türk milletinin; yaşamla ölüm arasındaki dönüm noktalarında nasıl birleştiğini, Sarıkamış, Çanakkale, Sakarya, Dumlupınar, Büyük Taarruz ve nihayet 15 Temmuz’u çok iyi bilmeleri gerekiyor.

Bu savaşlar, bu mücadeleler bizim ortak tarihimizin, ortak millet bilincimizin yazıldığı savaşlardır. Yani biz ölüme giderken bir olmuşuz, yaşarken niye bir olmayalım! Sarıkamış, bunun en güzel örneklerindendir. Dedelerimiz koyun koyuna yatarken, biz sırtımızı bir birimize dönemeyiz.

Şeref ve güvenle yaşadığımız bu aziz vatan, ‘Sarıkamış Harekatı’ gibi daha nice kahramanlık destanı sayesinde atalarımızın, bizlerin ve gelecek nesillerimizin ebedi yurdu olmayı sürdürecektir.

Aziz Şehitlerimiz!

Bizler, bugün, torunlarınız olarak burada, huzurunuzdayız. Sizler, Allahu Ekber Dağları'nda bir destan yazdınız.

Sizler, burada, fedakarlığın, tahammülün, inancın ve sevdanın olduğu kadar, kahramanlığın ve kardeşliğin de destanını yazdınız.

Sizin yazdığınız bu destana sahip çıkacak, sizin kutsal emanetinizi asla ve asla yere düşürmeyeceğiz. Canınızla, kanınızla yazdığınız kahramanlık anıtı olan vatanımıza, sizin kadar sahip çıkacak, koruyacak ve onu büyütmeye devam edeceğiz.

Sizin hatıranıza halel getirmeyecek, aziz ruhlarınızı, şehit bedenlerinizi incitmeyeceğiz. Sizin bize en büyük vasiyetiniz olan kardeşliği yıpratmayacak ve tıpkı sizler gibi, kardeşliğimize uzanan harici ve dahili ellere karşı göğsümüzü siper etmeye devam edeceğiz.

Her karış toprağı siz kahraman şehitlerimizin mübarek kanlarıyla sulanarak elde edilen cennet vatanımızı ve aziz milletimizi bölmek-parçalamak isteyen, “dahili ve harici bedhahlar” günümüzde de karşımıza çıkmış olabilir.

Ancak; herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki; geçmişte Kurtuluş Savaşıyla tüm dünyaya meydan okuyarak birlik-beraberlik içinde her türlü belayı bertaraf etmeyi başaran ve vatanını canı pahasına koruyan aziz milletimiz, vatanımıza kasteden günümüzdeki düşmanlarına karşı da sonuna kadar mücadele edecek, terörle mücadeleden asla taviz vermeyecek ve bu illeti bu topraklardan mutlaka temizleyecektir.

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü koruyacak, dünya durdukça bağımsızlığından asla ödün vermeyecektir.

Aziz milletimiz, askerimiz, emniyet güçlerimiz, halkımız birlik-beraberlik içindedir. Bağımsızlığımız başta olmak üzere vatanına her anlamda sahip çıkacak milli şuura, heyecana ve cesarete sahiptir. Sözlerimi burada sonlandırırken, adını tarihe ve bağrımıza buzdan harflerle kazıyan Sarıkamış şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.