KARS Haber Girişi : 07 Mart 2020 21:04

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Dünya Kadınlar Günü Mesajı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kars Valisi Türker Öksüz'ün Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz'ün Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz'ün Dünya Kadınlar Günü Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Başta aile olmak üzere toplumun en önemli yapı taşı olan, hayatımızın her anını daha özel kılarak güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Kadın hakları konusuna, dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul etmiştir.

Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadını toplum içinde konumlandırdığı yer, ona duyduğu saygı ve verdiği değer ile ölçülmektedir. Bizler, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Kadına dünyada birçok ülkeden daha önce seçme ve seçilme hakkı verilen ülkemizde, kadın hakları konusunda birçok önemli yapısal ve yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu kapsamda; kadına yönelik şiddetin önlenmesinden, kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesine, kız çocuklarımızın eğitiminden, ceza mevzuatlarından kadınlarımızı ve aileyi korumaya kadar birçok konuda düzenlemeler yapılmaktadır.

Yapılan tüm bu düzenlemeler neticesinde toplumsal ve ekonomik yaşamın en temel parçası olan kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Ülkemizin geleceğe güvenle bakmasının teminatı olmuştur.

Mukaddes kitabımız Kur’ân-ı Kerim’de, farklı fizyolojik ve psikolojik yapıya sahip olan kadın ve erkekten biri diğerinden daha üstün veya birbirine eşit tutulmak yerine, birbirinin tamamlayıcısı kabul edilmiştir. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) de “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmak suretiyle İslam’ın kadına, özellikle annelere verdiği önemi en güzel şekilde vurgulamış, aile içinde karşılıklı saygı ve sevginin olması gereğini belirtirken de “Sizin en hayırlınız eşine ve çocuklarına karşı en hayırlı olanınızdır” buyurmuştur.

Bu düşüncelerle, şehit ve gazi yakını kadınlarımız başta olmak üzere sevginin, fedakârlığın, vakarın sembolü olan tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularla kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.