KARS Haber Girişi : 20 Temmuz 2021 00:38

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Kurban Bayramı Mesajı

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Kurban Bayramı Mesajı
Kars Valisi Türker Öksüz’ün Kurban Bayramı Mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Valisi Türker Öksüz’ün Kurban Bayramı Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Milletimizin ve dinimizin temel ibadet ve değerlerinden olan sevgi, saygı ve kardeşlik duygularıyla yardımlaşma-dayanışma, birlik-beraberliğimizin en üst seviyede yaşandığı dini bayramlarımızdan olan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramların anlamı; yakınlaşmak, kaynaşmak, paylaşmak ve birlik-beraberlik içinde olmaktır. Bu bağlamda; Kurban Bayramını anlamına uygun olarak buruk gönüllerin tamir edileceğine, muhtaçlara yardım eli uzatılıp çocukların sevindirileceğine, küskünlük ve kırgınlıkların giderileceğine, sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştırılacağına yürekten inanıyorum. 

Değerli Karslı Hemşehrilerim,

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri yanında insan ve çevre sağlığının korunması, kurbanlık satışı ve kesiminin sağlıklı ve hijyenik şartlarda yapılabilmesi için Valiliğimiz koordinesinde ilgili kurumlarımız tarafından gerekli her türlü tedbir alınmıştır.

Coşkulu bayram günlerinin yerini hüzün ve kederin almaması için, Covid-19 salgını sürecinde normalleşme adımları attığımız bu günlerde kendimizin, sevdiklerimizin ve tüm toplumun sağlığı için maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami dikkat gösterileceğine, bayram ziyaretlerini kısa tutarak, oluşabilecek kalabalık ortamlardan ve temastan kaçınarak ve bizlerin görsel bir geleneği olan gönül selamıyla bayramlaşmak suretiyle bu salgın günlerini milletçe birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımız içinde aşacağımıza yürekten inanıyorum.

Bayramlarımızın milletçe sevinç ve kederlerimizi paylaşmak, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı pekiştirmek için önemli bir fırsat olarak değerlendirilmesi temennisiyle, vatanın bölünmezliği, milletimizin bağımsızlığı ve ülkemizin bekası uğruna şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyor, kahraman gazilerimizi ve ailelerini minnet ve şükranla anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Karslı hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve İslam âleminin kurban bayramını kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik, hoşgörü ve huzur getirmesini temenni ediyorum.  

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.