SPOR Haber Girişi : 24 Şubat 2020 21:21

KARSDAK Dağcıları Hocalı Şehitlerini Anmak İçin Haça Dağına tırmandı

KARSDAK Dağcıları Hocalı Şehitlerini Anmak İçin Haça Dağına tırmandı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK KARSDAK Dağcıları Hocalı Şehitlerini Anmak İçin Haça Dağına tırmandı
KARSDAK Dağcıları Hocalı Şehitlerini Anmak İçin Haça Dağına tırmandı

KARSDAK Dağcıları Hocalı Şehitlerini Anmak İçin Haça Dağına tırmandı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

8’İ KARSLI IĞDIR VE ARDAHAN’DAN 35 DAĞCI, 2452 METRE YÜKSEKLİKTEKİ NAHÇIVAN’IN EN YÜKSEK VE SEMBOL DAĞI HAÇA DAĞINA TIRMANDI

KARSLI DAĞCILAR, DAĞA ÇIKAN KARS’TAN İLK DAĞCILAR OLARAK TARİHE GEÇTİ

Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) Hocalı Katliamını protesto etmek, katliamda şehit edilenleri anmak için Nahçıvan'ın en yüksek ve sembol dağı Haça Dağına tırmandı.

KARSDAK üyeleri, Nahçıvan Ekoloji  Bakanının özel daveti üzerine Nahçıvan'a giderek Ekoloji Bakanlığı, Türk Konsolosluğu tarafından karşılanan KARSDAK üyelerine ilk önce şehir gezdirildi.  Görüşmeden sonra 23 Şubat 2020 Pazar sabah saat: 07.00’de başlayan Haça Dağı tırmanışı saat: 13:00’de tamamlandı. Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti’nin Çulfa şehrinde bulunan Haça Dağı’na zirve yapan dağcılar burada gür bir sesle İstiklal Marşı’nı okudular. Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını da zirvede dalgalandıran dağcılar bir zorlu tırmanışı daha tamamlamanın sevincini yaşadıklarını belirttiler.

Karslı Dağcılar, Özfer Koçak, Alpay Korkmaz, Nesip Kılıçarslan, Serkan Naktiyok, Onur Kavak, Şemistan Kızıltepe, Zarife Dörtyol Ve Perihan Edesbu, dağa çıkan Kars’tan ilk dağcılar olarak tarihe geçti.

KARSDAK ekibi, Nahçıvan Ekoloji Bakanı ve Türk Konsolosu tarafından etkinlik sonunda özel yemek verilerek Türkiye’ye uğurlandılar.

Haça Dağının zorlu bir dağ olduğunu belirten KARSDAK Başkanı Özfer Koçak, her yıl Hocalı Katliamı şehitlerini anmak için geleceklerini söyledi.

Koçak, “Hacalı katliamını protesto etmek için Kars’tan, Ağrı Doğubeyazıt ve Iğdır’dan sporcu arkadaşlarımızla Nahçıvan’a gittik. Haycıvanlı kardeşlerimize destek vermek ve yanlarında bulunduğumu tüm dünyaya haykırmak için Haça Dağı’na tırmandık. Çok da güzel başarılı bir tırmanış oldu. Her sporcunun kolay kolay başarabileceği bir dağ değil, çok zorlu bir dağ. Ama gelen tüm dağcı sporcularımız sağlıklı bir şekilde zirve yaptılar.” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.