KARS Haber Girişi : 02 Mart 2022 12:15

KARSDAK Sporcuları Nahcivan’da

KARSDAK Sporcuları Nahcivan’da
KARSDAK Sporcuları Nahcivan’da KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARSDAK Sporcuları Nahcivan’da

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Dağcılık ve Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK), Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Nahcivan’lı dağcılar ile bu yıl 30. yıldönümü olan Hocalı Katliamını anmak için Nahcivan’daki 2462m yükseklikteki Haça Dağı’na tırmandılar.

Nahcivan Özerk Cumhuriyeti Ekoloji Bakanlığının davetiyle gerçekleştirilen tırmanışa KARSDAK sporcularının yanı sıra Türkiye Dağcılık Federasyon Başkanı Prof Dr Ersan Başar, TDF Iğdır İl Temsilciliği sporcuları ve Nahcivan’dan toplam 38 sporcu katıldı.

Yaklaşık 6 saat süren zorlu zirve tırmanışı sonrası yapılan açıklamalarda “Hocalı Katliamının unutturulmaması, savaşlarda en çok zarar gören çocuk ve kadınların olduğunu anımsatan dağcılar savaşa karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün Yurtta Barış Dünyada Barış sözlerine vurgu yaptılar.

Haça Dağı tırmanışına Kars’tan Dernek Başkanı Özfer Koçak’ın yanı sıra Mevlüt Yoladı, Şafak Eyan Ercan, Muhammet İşlekter, Taner Şimay, Mehmet Paşa, Mahir Merkit, Ozan Ayhan, Kemalettin Özışık, Mehtap Eyan ve Mahir İşlekter adlı sporcular katıldılar.

Özfer Koçak üç gün süren faaliyet boyunca Nahcivan Ekoloji Bakanlığı ve Nahcivan Türk Başkonsolosunun misafirperverliğine teşekkür etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.