KARS Haber Girişi : 09 Kasım 2021 23:50

Karsigorta’dan kış uyarısı!

Karsigorta’dan kış uyarısı!
Karsigorta’dan kış uyarısı! KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Karsigorta’dan kış uyarısı!

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kış aylarında trafik kazası riski yaza göre 6 kat fazla. Dolayısla aracı kışa hazırlamak, maddi ve manevi hasarların önlenmesinde büyük önem taşıyor.

KARSİGORTA işletmecisi Ferhat VARGÜN, "Aracınızı kışa hazırlamak için lastik değişimi yapmaya, silecekleri yenilemeye, aküyü kontrol ettirmeye ve frenlerin bakımını yaptırmaya öncelik vermelisiniz. Yağışlı bir günde araç kullandığınızda iyi çalışmayan, yıpranmış silecekler sizi zor durumda bırakabilir. Yıpranmış silecekleri değiştirmeniz ve silecek suyunu da antifriz ilavesiyle soğuk havalara hazırlamanız gerekir. Soğuk havalar aracınızın akü kapasitesini de etkiler. Akünün, akü kablolarının, kutup başlarının ve akü sıvısının detaylı şekilde gözden geçirilmesi gerekir. Farların kontrolünün yapılması ve motor suyuna bakılması da büyük önem taşıyor. Elbette, tüm bunları tamamladıktan sonra kasko ve trafik sigortanızı da yaptırdığınızdan emin olun.” Diye konuştu. VARGÜN şöyle devam etti:

‘’ KASKONUN ÖNEMİ KIŞ AYLARINDA ARTIYOR

KARSİGORTA işletmecisi Ferhat VARGÜN, "Her yıl mutlaka yaptırılması önerilen kasko özellikle kış aylarında çok daha önemli bir hale geliyor. Olumsuz hava koşulları ve yol ile birlikte görüş mesafesi veya buzlanma gibi problemler daha fazla kazanın meydana gelme riskini arttırmaktadır. Bu da olmadık yerde çok daha yüksek miktarlarda fazla masrafların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Elbette kazanın ne zaman geleceği hiç belli olmadığından dolayı genel anlamda her ne kadar kaskonun bütün bir yıl geçerli şekilde yapılması her daim gerekse de, konu özellikle kış ayları olduğu zaman kaza risklerini daha ön plana çıkması kaskonun önemi bir kat daha arttırıyor. Bu noktada özellikle bir aracın kaskosu olduğu zaman karşıdan bir kaza veya bir takım arıza problemleri karşısında sigorta şirketinin masrafları karşılamasına olanak tanıyabilir ve 7/24 verilen yol yardımı ile birlikte bir araç da yine sorunlar karşısında tahsis etme imkanı elde edebilirsiniz." Diye konuştu.

Kasko Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Özellikle yapılan trafik sigortasının yanı sıra konu kasko olduğunda işin içine daha titiz bir araştırma girmektedir. Nitekim sigorta şirketi seçimi ve poliçe işlemlerinin yapılmasına kadar tüm farklı seçenekleri doğru bir şekilde ve en uygun fiyatları altında gerçekleşmesinin önemi burada oldukça yükseğe çıkmaktadır. Bilindiği üzere kasko teklifi alanlar veya daha önce kasko yaptıran kişiler şirketlerin değişik fiyatlar ortaya çıkardığını görmektedir. Burada düşünülmesi gereken prim politikalarının ötesinde firmanın hizmet aldığı servis seçeneği ve aynı zamanda müşteri temsilcisi gibi değişik faktörlerin fiyat farkını ortaya çıkarmasıdır. Burada KarSigorta ile iletişime geçebilir ve en uygun fiyatlar altında ve güvenilir bir şekilde kasko yaptırılma yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.