GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ekim 2021 20:04

Karslılar o tarihi bekliyor

Karslılar o tarihi bekliyor
Karslılar o tarihi bekliyor KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Karslılar o tarihi bekliyor

KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Kocaeli'nin Darıca İlçesindeki 2010 yılın da kurulan Kars İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yeni yerlerine geçmek için gün sayıyor.

Tüm hazırlıkları tamamlan derneğin yeni lokalinde eski ve yeni yöneticiler bir araya gelerek açılış öncesi hazırlıkları konuştu ve 30 Ekim’de açılması için karar alındı.

Dernek Başkanı Ali şen şu bilgileri aktardı:

"Derneğimizin yeni yerini Allah nasip etti aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Derneğimiz artık bundan sonraki faaliyetlerine yeni yerimizde kaldığı yerden devam edecektir. Derneğimize girildiğinde Kars'a anımsatacak gerek fotoğrafları gerek görsellikleri ile insanların memleket özlemlerini bir nebzede olsa azaltacak şekilde yapıldı. Açılışımız serhat Kars’ımızın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 30 Ekim tarihinde gerçekleşecektir. Buradan sizlerin aracılığı ile 30 Ekim günü tüm Karslı hemşerilerimizi açılışa davet davet ediyorum. Yerimiz İstasyon caddesi Darıca’daki Kafkas Düğün Salonun yan tarafındadır.” Toplantı sonrası Karslı Halk Ozanı Aşık Necdet Kuyumcu yöresel sanatçılar Yavuz Aydemir ve Mahsun Serhad, sazlı sözlü türküleri ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattılar.

(BA-BA-S) KOCAELİ / DARICA (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / VEDAT AYDEMİR

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.