SON DAKİKA Haber Girişi : 02 Ağustos 2018 09:36

Karslılardan Yaralı Kartala Şefkat Eli

Karslılardan Yaralı Kartala Şefkat Eli
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK / ÖZEL- Kars’ta duyarlı vatandaşlar Okan Poliçe ve Tan İlingi, yolda halsiz ve bitkin halde buldukları kartalı Kafkas Üniversitesi Yaban hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürerek tedavi edilmesini sağladı.

Karslılardan Yaralı Kartala Şefkat Eli

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK / ÖZEL

Kars’ta duyarlı vatandaşlar Okan Poliçe ve Tan İlingi, yolda halsiz ve bitkin halde buldukları kartalı Kafkas Üniversitesi Yaban hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürerek tedavi edilmesini sağladı.

Ülkemizde son zamanlarda sokak köpekleri ve yaban hayata yapılan işkence görüntüleri yaygınlaşırken Karslılardan örnek bir sahiplenme görüntüsü kameralara yansıdı. Okan Poliçe ve Tan İlingi araçlarıyla Kars Kalesi arkasındaki Dereiçi mevkiinde ilerlerken yol ortasında bir kartal gördüler. Kanadındaki sıkıntı, halsiz ve bitkinliği nedeniyle uçamayan kartalın yanına giden vatandaşlar uçup uçamadığını anlamaya çalıştılar. Kartalın uçamadığını ve bitkin halde öylece beklediğini gördükten sonra yardım etmeye başladılar. Önce üzerine battaniye atarak yakaladılar ardından da araçlarının arka koltuğunda Kafkas Üniversitesi Yaban hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim etmek için harekete geçtiler.

Kartalı rehabilitasyon merkezi müdürü Doç. Dr. Metin Öğün’e teslim eden Okan Poliçe, geçtiğimiz günlerde Bodrum’a yaşlı bir vatandaşın yılanı avlayan kartala kürekle saldırdığını hatırlatarak, “Ben buradan o vatandaşı şiddetle kınıyorum. Bizlerin bu hayvanlara kendi çocukları gibi bakması ve onlarla ilgilenmesi gerek. Bizler yolda bulduğumuz kartalı emin ellere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada kartalla çok güzel ilgilendiler ve önce karnını doyurdular. Sağlığına kavuştuktan sonra da doğal hayatına salacaklar. Bizler bu ve benzeri durumla yeniden karşılaşmamız halinde aynı duyarlılığı göstereceğiz.” dedi.

Doç. Dr. Metin Öğün de duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek herkesin aynı duyarlılığı göstermesini beklediklerini belirtti. Öğün ayrıca, önce karnını doyurdukları kartalı sağlığına kavuştuktan sonra Sarıkamış Ormanlarında doğal yaşamına salacaklarını ifade etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.