EKONOMİ Haber Girişi : 17 Ekim 2023 23:34

KATSO’dan Kars’a yakışır organizasyon

KATSO’dan Kars’a yakışır organizasyon
KATSO’dan Kars’a yakışır organizasyon KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KATSO’dan Kars’a yakışır organizasyon

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Ticaret ve Sanayi Odası(KATSO) ev sahipliğinde, Ticaret Bakanlığı ve Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği(DAİB) işbirliğiyle Karslı iş insanlarına “Ticaret Bakanlığı İhracat Süreçleri ve Yeni Nesil Devlet Destekleri Eğitim Programı” düzenlendi.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Organize edilen programa Karslı iş insanları yoğun ilgi gösterdi. Programın açılış konuşması Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu tarafından yapıldı ve Ticaret Bakanlığı uzmanları ile daire başkanları tarafından Karslı iş insanlarına ihracatta Sağlanan Yeni Nesil Devlet Destekleri, Sınır Ticareti Uygulamaları, E-Ticaret, Ticari Bilgiye Erişim, Hedef Pazar Tespiti, Türk Eximbank Uygulamaları konularında eğitim verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan KATSO Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu “Ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlayan önemli bir aktör olan ticaret ve sanayi sektörü, her geçen gün daha da önem kazanmaktadır. Küresel rekabetin arttığı bu dönemde, iş dünyamızın uluslararası arenada rekabet edebilirliği, ihracatın geliştirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi büyük bir öneme sahiptir.

Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu amacı gerçekleştirmek için ihracat eğitim programını hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu program, yerel işletmelerimizin uluslararası pazarlarda başarılı olmalarına yardımcı olacak, nitelikli bilgi ve becerilere sahip olmalarını sağlayacaktır. Küresel ticarette trend belirleyici bir ülke olma yolunda ilerlemekte olan Türkiye açısından bakacak olursak, ülkemizde 1980’lerden beri ihracat odaklı büyüme stratejisi benimsenmiş olup, ülke ekonomisinin gelişiminde ve dünya pazarlarıyla entegre bir yapıya kavuşmasında, ihracatın etkisi her alanda hissedilmiş, ihracat ekonomik büyümeye öncülük eden en önemli unsur olmuştur. Ülke düzeyinde yaşanan bu gelişmeler şüphesiz bölgesel düzeyde de etkisini göstermektedir. Coğrafi konumu itibariyle dış ticaret için transit bir alan özelliği taşıyan, Türkiye’nin batısını doğusu ile kuzeyini güneyi ile bağlayan bir kavşak noktası olan Kars; dış ticaret için transit geçiş güzergâhında olup, bir lojistik, transfer ve ticaret merkezi konumundadır. Bölgemizin sürdürülebilir gelişmesinde ihracatın aktif bir unsur kılınması ve etkisinin arttırılması yönünde uygulayıcı ve yön verici kurumlara büyük ihtiyaç vardır. Bu bağlamda, Ticaret Bakanlığımızın bölgemizin ihtiyaç duyduğu çalışmaları yaptıklarını görüyoruz. Yaptıkları hizmet ve bölge menfaatleri açısından ürettikleri bu katma değerlerden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Bu eğitim programı, iş camiamıza yeni fırsatlar sunacak ve Kars'ın ekonomik kalkınmasına katkıda bulunacaktır. İş dünyamızın bu programdan maksimum fayda sağlamasını temenni ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Katılımın ve programa ilginin yoğun olduğu organizasyon Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Katılımcılara Kars Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Dış Ticaret Eğitimi Katılım Sertifikası ile talep eden ve şartları sağlayan üyelere “Sınır Ticareti” Belgesi düzenleneceğini ifade eden Başkan Alibeyoğlu, programda emeği geçen Ticaret Bakanlığı temsilcilerine, DAİB çalışanlarına ve yoğun ilgi gösteren Karslı iş insanlarına teşekkür etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.