KARS Haber Girişi : 13 Aralık 2022 23:18

KAÜ’de Sertifikalı Eğitim Programı

KAÜ’de Sertifikalı Eğitim Programı
KAÜ’de Sertifikalı Eğitim Programı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KAÜ’de Sertifikalı Eğitim Programı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME TEKNİKLERİ PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNE SERTİFİKALI EĞİTİM

Kars Kafkas Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü’nün Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği ve PHILIPS Desteği ile “Manyetik Rezonans & Bilgisayarlı Tomografi Görüntüleme Teknikleri Sertifikalı Eğitim Programı” düzenlendi.

Bu kapsamda Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri programı öğrencilerine verilen eğitimi iş istasyonu destekli olup Ulusal ve Uluslararası alanda kullanabilecekleri MR-BT çekimi PHILIPS Eğitim Sertifikası verildi.

Eğitim Programımız 2 gün yüz yüze olarak gerçekleştirilmiştir. Programımız saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından KAÜ. Atatürk SHMYO Müdürü Doç.Dr. Metin ÖĞÜN’ün ve KAÜ. Kalite Koordinatörü Doç.Dr. Özlem KARABULUTLU’nun açılış konuşmalarıyla başlamıştır. Açılış konuşmalarının ardından, PHILIPS Türkiye, Türkiye Eğitim Sorumlusu Murat DÜNDAR “Manyetik Rezonans Görüntüleme” hakkında bilgi verirken Radyoloji Teknikeri Ferhat KAYA da “Bilgisayarlı Tomografi Görüntüleme Teknikleri ile Hasta Kimliğinin Tanımlanması ve Hasta Hazırlığı” hakkında bilgilendirmede bulunmuştur. Eğitim programımızın ikinci günü Murat DÜNDAR tarafından “İleri MR Uygulamaları, MR&BT İş İstasyonu Kullanımı (Öğrenciler uygulamaya aktif katılmıştır), Radyoloji Teknikerliğinde Mesleki Vizyon”, Ferhat KAYA tarafından da “BT Anjiografi Uygulamaları” konusunda eğitim verilmiştir. Eğitimin son oturumunda soru-cevap bölümü ardından da kapanış konuşmalarında Türk Medikal RadyoTeknoloji Derneği Kars Temsilcisi Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi Radyoloji Teknikeri Tayfun TAYFUN Türk Medikal RadyoTeknoloji Derneği ve MR&BT çekimi hakkında deneyimlerini paylaştıktan sonra plaket ve teşekkür belgelerinin takdimiyle program sonlandırılmıştır. Sertifikalı Eğitime, Atatürk SHMYO Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı Normal ve İkinci Öğretim öğrencilerinden yaklaşık 250 kişi katılmış olup dış paydaşımız olan aynı bölüm mezunu öğrencilerimiz ile çevre illerden de eğitim programına yoğun ilgi göstererek katılım sağlanmıştır. KAÜ. Kalite Koordinatörlüğü olarak başta Programımıza destek veren dış paydaşımız olan Türk Medikal RadyoTeknoloji Derneği ve PHILIPS’e, Türkiye Eğitim Sorumlusu Murat DÜNDAR’a ve Kars Harakani Hastanesi Radyoloji Teknikeri Ferhat KAYA’ya çok teşekkür ederiz. Ayrıca eğitim programımız boyunca bizi ve öğrencilerini yalnız bırakmayan Atatürk SHMYO Müdürü Doç. Dr. Metin ÖĞÜN’e ve ekibine ev sahipliğinden dolayı çok teşekkür ederiz.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.