KARS Haber Girişi : 15 Temmuz 2021 09:00

Kayahan Avcı Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı’na Leylek yuvaları dikildi

Kayahan Avcı Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı’na Leylek yuvaları dikildi
Kayahan Avcı Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı’na Leylek yuvaları dikildi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kayahan Avcı Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı’na Leylek yuvaları dikildi

Kayahan Avcı Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı’na Leylek yuvaları dikildi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın Selim ilçesine bağlı Eskigeçit (Bezirgan)  Köyü’nde kurulan Kayahan Avcı Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanı’na dev Türk bayrağından sonra Leylek yuvaları da dikiliyor.

Sarıkamış Allah-u Ekber Dağlarına giden yol güzergahındaki Eskigeçit Köyü’nde kendisine ait arazisini Hatıra Ormanı’na ayıran Kayahan Avcı her geçen bölgeyi daha da yeşillendiriyor. Geçtiğimiz günlerde dev Türk bayrağının dikilmesinden sonra diğer ihtiyaçlara ağırlık veren Avcı, görkemli Döşkaya dağının eteklerindeki arazide yapılan çalışmaların her geçen gün daha da ivme kazandığına dikkat çekti.

Kepçeci Cafer Samar’ın da leylek yuvalarının dikiminde katkıda bulunduğu alana gelen Kayahan Avcı, arkadaşları ve çalışanlarıyla birlikte hummalı bir çalışma içine girdi. Önce direkler temin edildi ardından da kepçe yardımıyla kuyular açıldı. Tepesine leyleklerin rahat yuva kurmaları için uygun zemin oluşturulan direkler itinayla yerlerine konuldu.

Kepçeci Cafer Samar, “12 yıldır Selim ilçesinde bütün köylere hizmet etmekteyim. Şu anda da elim Eskigeçit köyünde arkadaşımız Kayahan Avcı şehitlerimiz anısına bir hatıra ormanı yapmış. Bizi de leylek yuvası yapılmasında yardımcı olmamız için çağırdı. Bizde geldik çalışıyoruz.” dedi.

Geçimini çiftçilik ve hayvancılıkla sağlayan Kayahan avcı da, “Bundan 5 ay önce Sarıkamış şehitlerimiz anısına Allah-u Ekber Dağları yolu üzerinde ilk Sarıkamış Şehitleri Hatıra Ormanını yaptık. Fatih Arslan beyin desteği ile 21 metrelik dev Türk bayrağı direğini diktik ve şanlı bayrağımızı göndere çektik. Bizler 6-7 yıldır bu bölgeye gelen leyleklerin yuvasızlıktan geri gittiğini gördük. Bizde leyleklere yuva yapılım dedik. Birinci leylek yuvamızın direğini diktik. Çok mutluyuz.” dedi.

Hatıra ormanına 2 bini aşkın ağaç diktiklerini de belirten Kayahan Avcı, girişte 2 adet hayrat çeşmesi yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Kayahan Avcı ayrıca, “Ülkemizin İsmini Amerika ve İsrail’den Sonra Dron imhasında temsil eden Boğaziçi Savunma Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Karslı İşadamı Fatih Aslan'a Sarıkamış Şehitlerimizin anısına göndere çektiği şanlı bayrağımız için sonsuz teşekkür ederiz. Gerek ülkemiz gerekse Kars’ımız için bizleri gururlandıran böylesi güzel bir işadamımızın olması onur vericidir. Kars’a sahip çıkana teşekkürü borç vefayı ömür boyu omuzlarımızdaki en güzel yük olarak görmeliyiz.” açıklaması yaptı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.