KARS Haber Girişi : 06 Nisan 2021 21:50

Keşif Bedeli 50 Milyon TL

Keşif Bedeli 50 Milyon TL
Keşif Bedeli 50 Milyon TL KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Keşif Bedeli 50 Milyon TL

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

ARPAÇAY ARAZİ TOPLULAŞTIRMASI VE SULAMASINA 50 MİLYON TL

Kars Milletvekilleri, 65. Hükümet Dönemi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç, Arpaçay Ovası Sulaması Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesinin 50 Milyon TL ( Eski parayla 50 Trilyon) keşif bedeliyle ihaleye çıkılmak üzere onaylandığını müjdelediler.

Arslan ve Kılıç yaptıkları açıklamada, “uzun zamandır büyük gayret içinde takip ettiğimiz Arpaçay Ovası Sulaması Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesiyle çok önemli bir adım daha attık. Ürün çeşitliliğimizi ve miktarını önemli oranda etkileyecek olan bu proje, insanımızın yaşam standardını büyük ölçüde yükseltecektir” dediler.

İhale muhtevasında, Kars ili Merkez, Arpaçay ve Susuz ilçelerine bağlı 23 yerleşim biriminde Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetlerinin yapılacağını belirten Arslan ve Kılıç, bölgede tarımsal parsel yapısının parçalı ve düzensiz olması, parsellere ulaşım için tarla içi yolların yetersizliğinin ekonomik tarıma yönelik uygulamaları kısıtlaması, diğer yandan mülk sahiplerinin çok hisseli oluşu, düzenli tarım yapılmasına, alım satım yapılmasına engel olması, yöremizde miras eşitliğinin sağlanamaması sebebiyle hak kayıplarının önlenmesi, parçalı meraların bütünlüğü sağlanarak hayvancılık faaliyetlerinin daha verimli şekilde yapılmasının sağlanması vb problemlerin Arazi Toplulaştırma Projesinin hayata geçirilmesi ile ortadan kaldırılacağını söylediler.

Arslan ve Kılıç, proje sahasında bulunan 17 168 adet parselin 12 000 parsele düşürülerek ortalama parsel büyüklüklerinin 12 dekardan 20 dekara artırılması planlanmakta olduğunu, toplulaştırma sonucu oluşan tüm parsellere yaklaşık 600 km tarla içi ulaşım yolu yapılarak tüm parsellere ulaşım sağlanacağını, iş gücü ve zamandan tasarruf edileceğini ifade ettiler.

Projemiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleri, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’nin onayı ve desteği ile DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız’ın da destekleriyle ihale edilmek üzere onaylandığını dile getiren Arslan ve Kılıç,  “ Serhat Şehri Kars’ımıza olan himayeleri için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye, Tarım ve Orman Bakanımıza ve DSİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyoruz. Kıymetli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dediler.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.