KARS Haber Girişi : 24 Ağustos 2021 16:01

Kırtasiyelerde hareketlilik başladı

Kırtasiyelerde hareketlilik başladı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Okulların açılmasına kısa süre kala kırtasiyelerde hareketlilik başladı. Pandemi dolayısıyla uzun süredir alışverişe adeta kapalı olan kırtasiyecilerin yüzü gülmeye başladı.
6 Eylül’de açılması planlanan okullara gidecek olan öğrenciler kırtasiye alışverişine başladı.
Öğrenciler, okulların açılmasını merakla ve heyecanla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların açıla tarihinin 6 Eylül olarak açıklanmasının ardından pandemi dolayısıyla satışları düşen kırtasiyelerde de canlanma başladı.
Okulların açılmasına kısa süre kala kırtasiyelere gelen öğrenciler okul alışverişlerini yapmaya başladı. Günerhan Kitap Kırtasiye işletmecisi Volkan Poliçe, “Kırtasiyeler, uzun zamandır eğitim ve öğretimin yüz yüze olmaması nedeniyle ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta. Pandemi süreci online devam eden eğitimlerin 6 Eylül itibariyle yüz yüze başlaması beklentisi içerisindeyiz. Bu süreçte yaşadığımız sıkıntıyı hafife indirgeme adına bazı alternatifler geliştirerek online satışa ve çeşit artırımına başladık. Yerel kırtasiyeciler olarak büyük marketlerden şikayetimiz ve serzenişimiz var. Gıda işi yapan işletmeler pandemi sürecinden etkilenmediler, dolayısıyla bahsini ettiğim bu ulusal marketler ciddi manada satış oranını arttırdılar. Şimdi ise takip ettiğim kadarıyla bu büyük marketler kırtasiye ürünlerine de raflarında yer vermişler. Bu marketler kurumsal oldukları için daha profesyoneller ama fiyat karşılaştırılmasında bizim yereldeki kırtasiyecilerimizin fiyatları onlara göre daha uygun. Bu marketlerin tabi ki reklam birimi var, ulusal ve uluslararası çalışma sistemi olduğu için daha profesyoneller. Bizim insanımıza iletmek istediğimiz en önemli husus ise yerel anlamda, yerel dinamiklerimizi, yerel esnafımızı destekleme noktasında biraz daha dikkatli olalım. Çünkü bu sektörden de ciddi manada evini geçindiren, evine ekmek götüren insanlarımız var. Öğretmenlerden hassaten ricam, öğrencilerin alışveriş yapacağı bu dönemde velilere müdahil olmamaları, ürün, marka veya yer göstererek yönlendirme yapılmamasıdır. Bu manada herkes eşittir, pandemi süresince insanlar zaten mağdur, tüm esnafımız siftah yapsın. Öğretmenlerimiz sadece kullanacakları ürünleri söylesinler, insanlarımız da nereden istiyorlarsa oradan alsın.” dedi.

kirtasiye-satislari-canlandi-(1).jpgkirtasiye-satislari-canlandi-(2).jpgkirtasiye-satislari-canlandi-(4).jpgkirtasiye-satislari-canlandi-(3).jpg

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.