KARS Haber Girişi : 05 Mayıs 2020 01:49

Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Mesaisi

Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Mesaisi
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Mesaisi
Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Mesaisi Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Mesaisi

Kızılay Kars Şubesi’nin Ramazan Mesaisi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bu yıl iftar çadırı kuramayan Türk Kızılay Kars Şubesi ve Vefa Sosyal Destek Grubu, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu ihtiyaç sahibi yüzlerce kişiye Ramazan ayı boyunca her gün iftar yemeği yardımında bulunuyor.

Türkiye'nin 81 ili ve yurt dışında olduğu gibi Kars'ta da ihtiyaç sahibi ailelere yemek ve gıda yardımında bulunan Türk Kızılay, ramazanda iftar ve sahurda vatandaşların sofrasını donatıyor.

Dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl iftar çadırı kurmayan Türk Kızılay Kars Şubesi, ihtiyaç sahiplerinin mağduriyet yaşamaması için bazı kurumlardan destek alarak iftarlık yemek çıkartıyor.

Şeker Fabrikasın mutfağında İl Milli Eğitim Müdürlüğü aşçıları tarafından yapılan yemekler yine öğretmenler ve Kızılay gönüllülerince ihtiyaç sahiplerine yemekler ulaştırıyor.

İçişleri Bakanlığınca 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi nedeniyle evinde oturan çok sayıda yaşlı vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak için Valilik koordinesinde oluşturulan "Vefa Sosyal Destek Grubu" ile koordineli çalışan Türk Kızılay, ihtiyaçlıların yüzünü güldürüyor.

Kentin tüm mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerini önceden tespit eden Kızılay, ülkelerindeki iç savaş ve işsizlik nedeniyle Kars'ta yaşamlarını sürdürmeye çalışan Afganistanlı vatandaşlara da her gün destekte bulunuyor.

Kızılay Kars Şubesi Başkanı Sıddık Demir, yönetim kurulu üyeleri Ramazan ayının ilk gününden itibaren mesaiye sabah saatlerinde başlıyor. Önce yemeklerin götürüleceği aileler listeleniyor adresleri belirleniyor ardından da günün mönüsü için hazırlıklara başlanıyor. Kızılay görevlileri işin koordinesini yürüterek temin ettikleri malzemeleri Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli gönüllü aşçılara teslim ediyorlar. Aşçılar, yemeklerin vaktinde yetişmesi için hummalı bir çalışmaya başlıyor. Böylesine anlamlı bir işte görev aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen aşçılar, çalışmalarını büyük bir zevkle sürdürdüklerini belirttiler.

Büyük bir özenle hazırlanan yemekler Kars Valiliği Vefa Sosyal Destek Gruplarına teslim ediliyor. Beşer gruba ayrılan Vefa Destek Grubu’nda görevli öğretmenler iftara yakın saatlerde yemekleri teslim alarak yaşlılar, yalnız yaşayanlar, kronik hastalığı bulunan ailelere ve görevleri başındaki kamu çalışanlarına ulaştırıyorlar.

Vefa Sosyal Destek Grubu ile birlikte maddi durumu iyi olmayanların ihtiyaçlarını gideren Kızılay, pişen yemekleri servislerle mahallelerde ev eve dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp yüzlerini güldürüyor. Türk Kızılay Kars Şubesi’nin gün boyu hazırlığını yaparak kapılarına kadar getirdikleri yemekleri alan aileler devletimize. Kars Valiliğine, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Kızılay’a, Vefa Destek Grubuna ve emeği geçenlere bol bol dua ediyorlar.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.