KARS Haber Girişi : 26 Nisan 2021 18:32

KOBİGEL Destek Programı İmalat Sanayinde Dijitalleşme Temalı Çağrıya Çıkıldı

KOBİGEL Destek Programı İmalat Sanayinde Dijitalleşme Temalı Çağrıya Çıkıldı
KOBİGEL Destek Programı İmalat Sanayinde Dijitalleşme Temalı Çağrıya Çıkıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KOBİGEL Destek Programı İmalat Sanayinde Dijitalleşme Temalı Çağrıya Çıkıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB), imalat sanayinde dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi için hazırladığı ‘İmalat Sanayinde Dijitalleşme’ temalı 2021-01 ve 2021-02 Proje Teklif Çağrıları başvuruya açıldı. 11. Kalkınma Planında ve diğer ulusal politika / strateji dokümanlarında sanayi sektörünün dijital dönüşümüne verilen öneme istinaden, 2019 yılından itibaren KOSGEB tarafından “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” temalı proje teklif çağrıları uygulanmaktadır. Çağrılar, sanayide uygulanabilir akıllı dijital teknolojileri geliştiren KOBİ’leri ve bu teknolojileri imalat ve imalatla ilişkili iş süreçlerine adapte edecek sanayi sektörü KOBİ’lerini hedeflemektedir.

BAŞVURULAR ONLİNE OLARAK ALINACAK

KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan 2021–01 sayılı Proje Teklif Çağrısı ile imalat sanayi sektöründe dijitalleşme sürecine katkı sağlayabilecek yerli teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin desteklenmesi amaçlanıyor.

2021-02 sayılı Proje Teklif Çağrısı ile ise imalat sanayindeki KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin artırılması hedefleniyor.

KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecek.

Proje çağrısı için başvuru sistemi, 17 Mayıs 2021 günü saat 23:59’da kapatılacak. Son başvuru tarih ve saatinden önce başvuru sahibi tarafından onaylanmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

DESTEK ORANI YÜZDE 60

Projenin destek oranı yüzde 60. Bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin yüzde 30’u geri ödemesiz, yüzde 70’i teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenecek.

Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 300 bin TL’ye kadar geri ödemesiz, 700 bin TL’ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 1 milyon TL’ye kadar destek verilebilecek.

BİLGİLENDİRME WEBİNARI

Konu ile alakalı olarak KOSGEB Kars Müdürlüğü tarafından 29.04.2021 Perşembe Günü Saat:14.00’de online bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. Toplantıda KOBİGEL KOBİ Gelişim Destek Programı uygulama esasları, yararlanma koşulları ve destek üst limitleri hakkında bilgi verilecektir.

Toplantının Yapılacağı Programın Adı:        Zoom Meeting

Toplantı No (Meeting ID):     954 065 4939

Şifre (Password):        kars36

Toplantı Tarihi           29.04.2021 Perşembe

Saat:    14:00

UYGUN PROJE KONULARI NELERDİR?

İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, aşağıda belirtilen imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek / uygulamak / uyarlamak için proje sunabilecektir.

1. Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı

2. İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti

3. İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri

4. İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri

5. Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri

6. İmalat Sanayinde Siber Güvenlik

7. İmalat Sanayinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri

8. İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojiler.

 (BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.