KAFKASYA Haber Girişi : 07 Şubat 2018 19:24

Koç Mobilya Kars’ta üretiyor İstanbul’a satıyor

Koç Mobilya Kars’ta üretiyor İstanbul’a satıyor
Kars’ta uzun yıllardır mobilya üretiminde marka olan Koç Ticarette üretilen okul sıraları İstanbul’daki Endüstri Meslek Liselerine gönderiliyor.

Koç Mobilya Kars’ta üretiyor İstanbul’a satıyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK – ÖZEL HABER

-KARS NEDEN TERCİH ETMİYOR!

-KOÇ MOBİLYA’DAN GÖĞSÜMÜZÜ KABARTACAK ÜRETİM

-KARS’TA BEKLENEN DE BU DEĞİL Mİ?

-DOĞU’DA ÜRETİM ÇOK DA KOLAY DEĞİL

-EL EMEĞİ VE ALIN TERİNİN ADRESİ

-DOĞU’DAN BATI’YA SATIŞ YAPAN TEK FİRMA

-KARS’TAN 1000 SIRA İSTANBUL’DAKİ MESLEK LİSELERİNE GÖNDERİLDİ

Kars’ta uzun yıllardır mobilya üretiminde marka olan Koç Ticarette üretilen okul sıraları İstanbul’daki Endüstri Meslek Liselerine gönderiliyor.

Kars’tan batı illerine sadece kaz, kaşar ve bal gönderilmiyor. Üretimde de kaliteyi yakalayan sınır kenti Kars ülkemin bir ucunda üretim diğer ucuna gönderiyor. Bunların başında da Küçük Sanayi Sitesi’nde 35 yıldır hizmet veren Koç Mobilya Ticaret geliyor. Koç Mobilya alanında bir farkındalık oluşturarak Kars’tan ürettiği malları batı illerine sevk ediyor.

10 yıldır da okul sırası imal eden Koç Mobilya geçtiğimiz günlerde 1000 adet okul sırasını İstanbul’daki Endüstri Meslek Liselerine gönderdi. Artvin’den satın alınan kayın ağaçlarını son sistem makinelerden geçiren ustalar kaliteli üretimleriyle işverenin de yüzünü güldürüyorlar.

İşyeri sahibi Yasin Koç da gelişmelerden son derece memnun. Tük üzüntüsü ise İstanbul’dan tercih edilmelerine rağmen Kars’taki okullara sıra satamıyor olması. “Biz burada üretim batı illerine satıyoruz, Kars’taki okullarda sıra ihtiyaçlarını batı illerinden temin ediyorlar.” diyen Koç, “Doğu Anadolu Bölgesi sebzesinden meyvesine, mobilyasından elektronik eşyalara kadar hemen hemen her ürünü Batı’dan temin etmesiyle biliniyor. Kars’ta da batıya genellikle kaz, bal ve kaşar gönderiliyor. Bunlara bir de okul sıraları eklenmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

35 yıllık mobilyacılık hayatında 10 yıldır okul sırası imalatı yaptıklarını söyleyen Yasin Koç, “Doğudan Batıya satış yapan tek firmayız. Kars’ta yaptığımız sıraları İstanbul’daki Endüstri Meslek Liselerine satıyoruz. Şu anda da İstanbul’daki okullara götürülmek üzere 1000 adet sıra kamyona yüklüyoruz.” dedi.

İstanbul’a sattıkları okul sıralarını Kars’taki okullara satamadıklarından yakınan Koç, “Bölgemize satamıyoruz burada bizi tercih etmiyorlar. Bürokrasi sebeplerden kaynaklı doğunun yaşandığı sıkıntılardan birini de biz yaşıyoruz. Burada üretiyoruz ve buranın da ihtiyaçları olmasına rağmen buradan almıyorlar. Onlarda gidip batıdan alıp buraya getiriyorlar. Bizde buradan batıya satıyoruz. İstanbul dışında Batman, Ağrı illerine de satışlar yapıyoruz.” diye konuştu.

Kars’ta üretin İstanbul’a satış yapmanın güzel bir duygu olduğunu da ifade eden Koç, “İklim şartlarımız da çok ağır. Eksi 30 derecede çalışıp üretip batıya mal satmak çok güzel bir duygu. Kompresörü bile ısıtmak için elektrikli ocak yakıyoruz. Artvin’den kayın ağıcı satın alıyoruz burada işleyip batıya satıyoruz. Talip arttıkça üretimimizi de artırıp daha çok üretmeyi planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.