GÜNCEL Haber Girişi : 25 Ekim 2023 22:23

Kocaeli Körfez'de Anadolu'nun Ruhu: Ebu'l-Hasan Harakânî Paneli Yapıldı

Kocaeli Körfez'de Anadolu'nun Ruhu: Ebu'l-Hasan Harakânî Paneli Yapıldı
Kocaeli Körfez'de Anadolu'nun Ruhu: Ebu'l-Hasan Harakânî Paneli Yapıldı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kocaeli Körfez'de Anadolu'nun Ruhu: Ebu'l-Hasan Harakânî Paneli Yapıldı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Ebu'l-Hasan Harakânî Uygulama ve Araştırma Merkezi, Körfez Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Körfez İlçe Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği ve Kars’ın önemli değeri, 11. asrın tasavvuf büyüklerinden Ebu'l Hasan Harakânî’yi konu alan "Anadolu'nun Ruhu: Ebu'l-Hasan Harakânî" Paneli, 18 Ekim 2023 tarihinde, Körfez İlçesi Tütünçiftlik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Halktan ve protokolden yoğun bir katılımın olduğu panel, Kurra Hafız İlhan TOK Hocaefendi'nin Kuran kıraatiyle başladı. Protokol konuşmalarının akabinde, Kafkas Üniversitesi Ebu'l-Hasan Harakânî Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Muhammed Alparslan Kartal'ın "Anadolu'nun Manevi Fatihi Ebu'l-Hasan Harakânî" ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir ÖZKÖSE'nin "Ebu'l-Hasan Harakânî'nin Tasavvufî Şahsiyeti" başlıklı sunumları yapıldı. Kars dışında Harakânî'nin tanıtılmasından duyulan memnuniyet protokol tarafından dile getirildi. Benzer programların özellikle Karslıların yoğun yaşadığı diğer merkezlerde de yapılmasına yönelik dilekler dile getirildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.