KARS Haber Girişi : 04 Ağustos 2020 19:54

Koçak kardeşlerden Ağrı Dağı’na bayram tırmanışı

Koçak kardeşlerden Ağrı Dağı’na bayram tırmanışı
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Koçak kardeşlerden Ağrı Dagı’na bayram tırmanışı

Koçak kardeşlerden Ağrı Dağı’na bayram tırmanışı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ın tanınmış esnaflarından Zafer, Özfer ve Yusuf Koçak kardeşler bir ilki gerçekleştirerek Ağrı Dağı’na birlikte tırmanış gerçekleştirdiler. Koçak kardeşler, hava muhalefeti ve aşırı rüzgar nedeniyle 4 bin 200 metreden geri dönüş yapmak zorunda kalırken 5 bin 137 metre yüksekliğindeki zirve tırmanışını bir başka bahara ertelediler.

15 yıl önce başladığı dağcılık faaliyetlerini dört mevsim sürdürerek ülkemizin ve dünyanın önemli dağlarına tırmanış yapan Özfer Koçak’a yıllar sonra ağabeyi Zafer Koçak ardından da kardeşi Yusuf Koçak eşlik etti.

Kars’ın Faikbey Caddesi ile Kazımpaşa caddelerinin kesiştiği kavşakta “Zafer Kuyumculuk” işiyle meşgul olan Zafer ve Özfer Koçak kardeşler yüksek dağlara tırmanış, doğa sporları ve yürüyüş etkinliklerinin vazgeçilmez isimleri arasında yerlerini aldılar.

Son yıllarda Yusuf Koçak da eşlik edince bu yıl bir ilki gerçekleştirmek isteyen Koçak kardeşler 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı zirvesine tırmanış için yola koyuldular. Bayram tadında gerçekleşen tırmanış 4 bin 200 metrede hava muhalefetine takıldı. Aşırı rüzgarın da etkisiyle geri dönmek zorunda kalan Koçak kardeşler zirve tırmanışını ise bir başka güne ertelemek zorunda kaldılar.

Özfer Koçak, “Zirve tırmanışı başka bahara kaldı ama yakın zamanda bu hayalimizi gerçekleştirmeyi umut ediyoruz. Tırmanışımız bayram tadında başlamıştı ama şimdilik tamamlanamadı. Herkesin bayramını da bu vesileyle kutluyoruz” dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.