KARS Haber Girişi : 21 Nisan 2020 01:02

Korona Savaşının Nene Hatunları Maske Üretiyor

Korona Savaşının Nene Hatunları Maske Üretiyor
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Korona Savaşının Nene Hatunları Maske Üretiyor
Korona Savaşının Nene Hatunları Maske Üretiyor Korona Savaşının Nene Hatunları Maske Üretiyor

Korona Savaşının Nene Hatunları Maske Üretiyor

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars’ta çocuklarını evlerine bırakıp koronavirüs salgınıyla mücadelede canla başla görev yapan sağlık çalışanları için Halk Eğitim Merkezinde gönüllü maske üreten kadınlar “Bu bir sağlık savaşıdır. Bizlerde Nene Hatun'un torunlarıyız. Ülkemiz insanına hizmet ettiğimiz için mutlu oluyoruz, işimizi severek yapıyoruz.” dediler.

Kars Valiliği öncülüğünde başlayan koronavirüs tedbirleri kapsamındaki çalışmalar, ihtiyaç olunan her noktada gururlandıran hizmetler sunuyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki Halk Eğitim Merkezi de maske üretimini gönüllü olarak yapan usta öğretici kadınları ağırlıyor. İl merkezi ve ilçelerdeki 63 kadından küçük çocuğu olanlar ve yaşlılar evlerinde üretim yapıyor diğerleri de Halk Eğitim Müdürlüğünde bu hizmeti veriyor. Sabahtan akşama kadar maske üretimi yaparak, fedakarca çalışan kadınlar yoğun mesai yaparak sağlık sektörüne hizmet veriyor. Kadınların haftalık ürettiği 10 bin maske, Kars’taki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına dağıtılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ediliyor.

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Moda Tasarımı Öğretmenliği mezunu Neslihan Demirci, “Bu süreçte halkımıza, devletimize yardımda bulunmak için burada toplandık. Ben ve 8 arkadaşımla birlikte bu projeye adım attık. Allah utandırmasın. Devamını da getireceğiz inşallah. Haftalık 10 bin maske teslim ediyoruz. İlk teslimatımızı da yaptık. Vatanımıza, milletimize, sağlıkçılarımıza yardımda bulunabiliyorsak ne mutlu bizlere. Eğer ki biz sağlıkçılarımızdan hizmet bekliyorsak bizlerde onların ihtiyacı olan maskeyi onların hizmetine sunmak durumundayız. Mutluyuz ve inşallah bu süreci hep birlikte atlatacağız. Tüm çalışma arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.  Nasıl ki sağlıkçılarımız büyük fedakarlıkla çalışıyorsa, evlerine gidemiyorlarsa bizim buradaki arkadaşlarımız ve evlerinde çalışan diğer kurumlardaki arkadaşlarımızda evlerini unutup buraya geliyorlar.” dedi.

Usta öğretici Aynur Altunbey de “Bize ilk haber geldiğinde arkadaşlarımızla bu işe gönüllü başladık. Neslihan hocamız var başımızda. Onunla beraber bizlerde gönüllü olarak bu işe başladık. Sağlık müdürlüğüne maske temin ediyoruz. Hiç tereddüt etmeden bu sürece bizde yardımcı olmak istiyoruz. Devletimize milletimize hizmet etmek istiyoruz. İnşallah bu virüs kısa zamanda gider ve herkes rahat bir nefes alır. Şu an biz Halk Eğitim Merkezinde 10 kişiyiz ama ilçelerde evlerde çocukları küçük olan, yaşlı olduğundan buraya gelemeyenlerde evlerinde maske üretiyorlar. Haftada 10 bin adet maske sağlık müdürlüğümüze teslim ediyoruz.” diye konuştu.

Üç çocuk annesi usta öğretici Nazlı Aydemir ise "Halk eğitimden bize telefon geldi maske üretmemiz için bizde evimizden çıkıp koşa koşa geldik. Bu bir sağlık savaşıdır. Nasıl ki eskiden savaşlarda hanımlar destek olmuşsa bizde sağlık savaşında elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Severek çalışıyoruz. Eğer devletimize milletimize katkımız oluyorsa ne mutlu bize. Arkadaşlarımızla birlikte özverili olarak çalışıyoruz. Yaşlılar ve küçük çocuğu olanlar evlerinde çalışıyorlar diğerleri de buraya geliyor. Elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince yapabildiğimiz kadar yapacağız. Allah’ın izniyle bu virüs gidecek ve bizim de maske üretimimiz sona erecek.” şeklinde konuştu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.