SAĞLIK Düzenleme Tarihi : 14 Ekim 2020 23:05 Haber Girişi : 14 Ekim 2020 23:05

Koronavirüs tablosu

Koronavirüs tablosu
Koronavirüs tablosu KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Koronavirüs tablosu

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

BAKAN KOCA KORONAVİRÜS TABLOSUNU PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından bazı satır başları...

- Son 6 haftadır ülkenin bazı bölgelerine ziyaretlerde bulunduk. Vaka artış yerlerinde sebepleri çıkararak ek tedbirler aldık. Bu işin üstesinden alnımızın akıyla geleceğiz. Sizden istediğimiz biraz sabır ve tedbirlere uymaktır. Çalışmalarını kamuoyu önünde sürdürmeyen tek hedefleri aşıya odaklanan bir kurulumuz daha var.

-(Aşı çalışmaları) Aşı çalışmalarında Çin, Rusya, İngiltere gibi ülkeler insan üzerinde çalışmalara geçtiler. Bizim iki aşımız ise insan deneylerine yakın. Sonuca daha yakın görünen iki aşımızın da hayvan deneyleri başarıyla tamamlanmıştır.

- Bugünkü hasta sayımız bin 671. Hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 57. İyileşen hasta sayımızın sayısı bin 398. Bugün yapılan test sayısı ise 115 bin 328. Toplam vefat eden vatandaşımızın sayısı bugün itibariyle 9 bin 14.

- Vatandaşlarımız tablodaki verilerin tamamının doğru olduğundan müsterih olsun.

-Sağlık çalışanlarımızın -özellikle pozitif olan semptomu olan ya da olmayan- haftalık taramalarını yapıyoruz. Sağlık çalışanlarından testi pozitif olanların sayısı 40 bini geçti. Hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın sayısı da son dönem malesef arttı.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.