GÜNCEL Haber Girişi : 19 Aralık 2023 23:56

Köy tavuklarını özel menüyle besliyor

Köy tavuklarını özel menüyle besliyor
Köy tavuklarını özel menüyle besliyor KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Köy tavuklarını özel menüyle besliyor

VİDEO LİNKİ: https://fb.watch/p1LrC4bt7f/

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kars merkez Boğatepe köyünde Hürriyet Koçulu Buğdayla arpayı kaynatıp kırmızı pul biber, zencefil ve zerdeçal karışımlı yemle tavuklarını besliyor.

Köy tavukları sağlıklı ve doğal olmasıyla herkes tarafından tercih ediliyor. Bu da köylerdeki tavuk ve yumurta üretimini önemli oranda artırıyor. Merkeze bağlı Boğatepe köyünde ise Hürriyet Koçulu 2 horozu 20 tavuğuna gözü gibi bakıyor. Özenle beslediği tavuklarına daha sağlıklı olmaları ve yumurta verimini artırmaları için özel menü hazırlıyor.

Hürriyet Koçulu ahıra kurduğu sobada tencereye buğdayla ve arpa koyup kaynatıyor. Kaynadıktan sonra da kırmızı pul biber, zencefil ve zerdeçal katarak karıştırıyor. Günün belirli saatlerinde özel karışımlı yemle tavuklarını besleyen Koçulu, bu yöntemle daha da iyi verim aldığını söyledi. Koçulu, “Buğdayla arpayı kaynatıyorum böylelikle hem sıcak tutuyor hem de yemleri daha güzel yiyorlar. Hem de doğal vitamin oluyor. Arada bir de sularına soğan sarımsak püre yapıp katıyorum. Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp suda biraz bekletiyorum sonra onun suyunu veriyorum. Bu yöntem çok iyi oldu. Hiç ilaç kullanmıyorum hasta da olmuyorlar. Çünkü doğal besliyorum. Bu tavuklar çok nazlılar karda yürümeyi sevmiyorlar yazın da çok iyi yürüyorlar.” dedi.

Koçulu hepsine bir de isim koymuş. Yem verirken isimleriyle sesleniyor.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.