SPOR Haber Girişi : 20 Haziran 2023 23:51

Köyden Türkiye Şampiyonluğuna uzanan atletizm hikayesi

Köyden Türkiye Şampiyonluğuna uzanan atletizm hikayesi
Köyden Türkiye Şampiyonluğuna uzanan atletizm hikayesi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Köyden Türkiye Şampiyonluğuna uzanan atletizm hikayesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

-BALIKLI KÖYÜNÜN KIZ ÖĞRENCİLERİ 10 KEZ TÜRKİYE FİNALİ GÖRDÜLER

-ELANUR ARAS ESKİŞEHİR’DE TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

-SAKARYA, ADANA, ANTEP, ANKARA, TRABZON, BURSA, ESKİŞENİR’DE DE KOŞTULAR

Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nin 2100 rakımlı Balıklı köyünde ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki Elanur Aras, eksi 20’li derecelerde, altta 20 santim kar tabakası üste yağan lapa lapa karlar altında büyük bir azimle çalışarak Eskişehir’de Türkiye Şampiyonu oldu. 14 Nisan 2023 tarihinde Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Eskişehir’de düzenlenen Okul Sporları Kros yarışlarına katıldı. Kendi yaşındaki atletizm yarışlarında Türkiye Şampiyonu olan Elanur Aras, kendisinden 2.5 yaş büyüklerde de Türkiye 4.’sü oldu.

Sarıkamış ilçesine 60 km mesafedeki Balıklı köyü ortaokul öğrencilerinin atletizm macerası Okul Müdürü Erhan Özkan’ın çabaları ve genç kızların bitmeyen azimleriyle 4 yıl önce başladı.

İŞTE O HİKAYE:

Bir gün gelen bir yazıda 2 gün sonra ilçede Atletizm Seçmelerinin yapılacağına dair bilgi ulaştı. Bunun üzerine nerdeyse 50 kişiyi bulan öğrenci mevcudunun yarısıyla seçmelere katıldılar. İlk etapta çok başarılı olunamadı. Zaten ilk amaç başarı değil, öğrencilerin yeni yerler görmesi, yeni insanlar tanıması, yarış bahanesiyle azda olsa gezme, yaşadığı şehri tanıma fırsatı bulmalarıydı. Fakat öğrencilerin ilgisi git gide büyüdü ve Okul Müdürü Erhan Özkan’ı her gördükleri yerde “hocam bir sonraki yarış ne zaman olacak, tekrar katılalım. Ne olursunuz hocam bir daha katılalım” diye ısrar ettiler. Okul Müdürü Erhan Özkan da yavaş yavaş yarışları takip etmeye başladı. Bu süreçte Kars’ta ki hocalardan da destek alarak nerde, ne zaman, hangi yarış olacak, şartları nedir, hangi yaş grupları katılabiliyor, hangi mesafeler koşulacak gibi bilgileri öğrendi. Okul Müdürü Erhan Özkan’ın bu titizliği ile hikâye de başladı.

Bu coğrafyayı bilen bilir; kışın eksi 20’li derecelerde altta 20 santimetre kar tabakası üstlerinde yağan lapa lapa karlar, baharda yağmuru, çamuru derken zor süreçler geçirdiler.

Antrenmanlarda sokak köpekleri saldırdı, günlerin erken karardığı dönemler karanlıkta aracın farıyla antrenmana çıktılar. Baktılar olmuyor karanlıkta sabahın 06.00’sında gün doğmadan antrenman yaptılar ve böylece bu başarı hikâyesi gün gün, ay ay, yıl yıl yazılmaya başladı. 

İlk sene il seçmesine, ikinci sene yarı final, üçüncü sene ise 10’un üstünde farklı yaş ve kategoride Türkiye finali görürken; takım ve ferdi olarak Türkiye 3.lüğü gibi dereceler almaya başladılar. Son senede ise artık o Türkiye Şampiyonluğunu aldılar ve bunun yanı sıra Türkiye Şampiyonu olan Elanur Aras, yaşadığı diz sakatlıklarına rağmen bir üst kategoride de Türkiye 4.sü oldu. Ve bu süreçte onlarca kupa kazanan okul 100’ün üstünde de madalya.

Okul Müdürü Erhan Özkan, “Bir öğretmen olarak gördüm ki bir çocuğun elinden tutulursa, gerekli destek verilirse bu çocukların her şeyi yapabileceğinin en iyi göstergesi oldu. Bu bizim hikâyemiz diğer okullara ve öğretmenlere de örnek olması dileğiyle” dedi.

Muhtar Kutfettin Uğur da “Kızlarımızla gurur duyuyor okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

İşadamı Uğur Boy da öğrencileri tebrik etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.