GÜNCEL Haber Girişi : 02 Aralık 2023 00:10

Köyünü unutmadı

Köyünü unutmadı
Köyünü unutmadı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Köyünü unutmadı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Paris’te yaşayan Yakup Daştemur doğduğu köyü Kars’ın Akyaka ilçesinin Karahan köyünü unutmadı. Köyüne “Himmet Melek Daştemur Kültür Evi” yaptıran memleket sevdalısı Yakup Daştemur, ktöyüne gelerek bitme aşamasındaki inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

İnsanın doğup büyüdüğü şehrini, köyünü unutmaması çok önemlidir. Hele hele bir de imkanınız varsa doğduğunuz köye bir hizmet yapıyorsanız bu daha da önemlidir. İşte bu önemin farkına varan ve 35 yıllık gurbetçiliğinde hiç unutamadığı köyüne hizmet etme yansını elde eden Yakup Daştemur yaklaşık maliyeti 2 milyon TL’yi bulan Himmet Melek Daştemur Kültür Evi’nin yapımına başlanılmasını sağladı. Tüm masrafları tamamen kendisi karşılayan Yakup Daştemur geçtiğimiz günlerde Paris’ten köyüne gelerek hem özlem giderdi hem de çalışmaları yerinde gördü.

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Karahan köyünde hayırseverlerden Veli Kılıç'ın arsasını bağışladığı Yakup Daştemur'un da yapımını üstlendiği Himmet Melek Daştemur Kültür Evi inşaatında sona gelindi.

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Karahan köyünde dünyaya gelen İşadamı Yakup Daştemur, dedesi Himmet ve Babaannesi Melek Daştemur hayrına Taziye, Kültür ve Halk Evi olarak hizmet verecek olan Himmet Melek Daştemur Kültür Evi yaptırıyor olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

İnşaat çalışmalarının yaklaşık 10 güne tamamlanacağı Kültür Evi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kültür Evi’nin arsasını da Veli Kılıç, babası Mehmet Ali, annesi Gülember Kılıç ve Niyazi Kılıç hayrına Karahan köyüne bağışladı.

Kültür Evi’nin yapımında yardımı olanlar Köy Muhtarı Selahattin Kaçan, Olcay Yıldız ve inşaatı yapan Ferhat Demir’e teşekkür edilerek Karahan Köyü için hayırlara vesile olması dileklerinde bulunuldu.

İnşaat çalışmalarını takip eden muhtar Selahattin Kaçan, 200 metrekarelik kullanım alanıyla hizmet verecek olan Kültür Evi’nin tüm köy halkına hayırlı olmasını dileyerek, arsa bağışında bulunan Veli Kılıç’a ve Kültür Evi’nin yapımını üstlenen İşadamı Yakup Daştemur’a köy halkı adına teşekkür etti.

Muhtar Selahattin Kaçan, “Son aşamaya yaklaştık. 10 günlük işimiz kaldı. Dış işleri tamamlandı iç işler kaldı. Yakup Beye köyünü unutmadığı ve hayırlı bir yatırım yaptığı için köyüm ve şahsım adına şükranlarımı sunarım. Önemli bir ihtiyaçtı ve bu da gideriliyor.” dedi.

25 yıldır Paris’te yaşayan İşadamı Yakup Daştemur da, “1. Sınıfı köyümde okudum sonra İstanbul’a gittik ve ornadan da işim gereği Paris’e yerleştim. Çocuklarım Paris’te dogmalarına rağmen Kars’ımızın kültürünü çok iyi biliyoruz. Hiçbir zaman köyümüzü unutmadık. Köyümüzün böyle bir yere ihtiyacı vardı. Muhtarım bana bu ihtiyacı söyledi ben de elimi taşın altına koyarak bu hizmete koyuldum. 45 gündür inşaat devam ediyor 10 günlük bir iş kaldı. İçi tamamen bitecek ve önümüzdeki bahar mevsiminde açılışı yapacağız. Çevre düzenlemesi de yapılacak. Allah herkese nasip etsin. Bu benim için büyük bir mutluluktur. Hele hele köyümüzde bu ihtiyacı karşıladığımız için daha çok mutlmuyum.”

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.