KARS Haber Girişi : 29 Mayıs 2021 13:01

Kuraklık arıcıları olumsuz etkiledi

Kuraklık arıcıları olumsuz etkiledi
Kuraklık arıcıları olumsuz etkiledi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Kuraklık arıcıları olumsuz etkiledi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye'nin önemli bal üretim merkezinden Kars'ta, ilkbaharda yağışın az olması ve çiçeklerin az açması nedeniyle arıcılar bu yıl bal rekoltesinde ciddi düşüş bekliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kuraklık, tarım alanlarının yanı sıra arıcılığı da olumsuz etkiledi. Yağışın ve çiçeklerin az olması nedeniyle arılar bu sezon üretim yapmakta zorluk çekiyor.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması ve bölgenin yağış almaması nedeniyle ilkbaharda açan çiçeklerin erken kuruması yüzünden çiçeklerden verim alamayan arılar yeterince bal üretemedi.

Kağızman Ziraat Odası Başkanı Sülhettin Günday, Kağızman'daki arıcıların sorunlarını dinlemek için ziyaret ettiğin dile getirerek, "Bu sene arıcılarımız perişan, bu yıl kuraklıklardan dolayı çiçek çok olmadı zaten sonbahar'da arı ölümleri olmuştu. Bu ölümlerden dolayı kimse arıcılık yapamaz oldu. Bu yörenin balı çok güzel ve önemli, yetkililerin bu konuda arıcıları desteklemesini istiyoruz." dedi.

Arıcı Ahmet Kişioğlu ise arıcıların çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlatarak, "İlkbaharda esen rüzgar ve kuraklıktan dolayı şu anda arazide çiçek çok az bundan dolayı da arılarımız gelişmedi. Sonbaharda da yüzde 80'e ulaşan arı ölümleri nedeniyle arıcılar bu mesleği bıraktı. Yetkililerden bu konuda destek olmalarını rica ediyoruz." dedi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.