KARS Düzenleme Tarihi : 06 Eylül 2020 18:44 Haber Girişi : 06 Eylül 2020 18:44

Kuyucuk’ta en önemli öncelik Kars Valiliği’nin

Kuyucuk’ta en önemli öncelik Kars Valiliği’nin
Kuyucuk’ta en önemli öncelik Kars Valiliği’nin KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Kuyucuk’ta en önemli öncelik Kars Valiliği’nin

Kuyucuk’ta en önemli öncelik Kars Valiliği’nin

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KuzeyDoğa Derneği Bilim koordinatörü Emrah Çoban, yıllardır kuruma tehlikesiyle baş başa kalan Kuyucuk Kuş Cenneti’nin geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalarda kurtarılması çalışmasında en önemli önceliğin Kars Valiliği’nde olduğunu söyledi.

Emrah Çoban, Vali Türker Öksüz’e sulak alanların korunması, göçmen kuşların benzin istasyonu olan kuyucuk Kuş Cenneti’nin su tutmaya başlamasında önemli adımlar atmasından dolayı teşekkür etti.

Çoban, “Kars Valiliğinin alandaki baskısını ve denetimini artırması ve kademe kademe çözümünü sağlamasıyla Kuyucuk Gölü bu sene tuttu. Halen daha içindeki mevcut su, yoğunluğunu koruyor. Son sayım yaptığımızda 23 türden 780 kuş vardı. Bu sayı ilkbaharda biraz daha artacak. Zaten gölün bir anda tamamen kurtarılmasını beklemiyoruz. Zaten gölün kuruması yaklaşık 2-3 yıl zaman almıştı. O süre zarfında aynı şekilde gölün geri dönmesini bekliyoruz. “ dedi.

“Ana sorunlar ortadan kalktıkça Kuyucuk kendine gelmeye devam edecek” diyen Çoban, Kuyucuk’un yeniden üzerindeki 4 bin kuşa ev sahipliği yapacağı günlere kavuşmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Çoban ayrıca, “Kuyucuk Gölü şu an kuru değil. Kuyucuk Gölü kurtarılma yolunda devam ediyor ve çalışmaların devam etmesiyle hem Orman Bakanlığı, hem Kars Valiliği ve hem de “Yarının Su Projesi”yle Kuyucuk Gölü’nün tekrar hayat bulmaya başladığını sözlerine ekledi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.