KARS Haber Girişi : 09 Temmuz 2020 23:59

Maske taktığı buzağısını veteriner kliniğine götürdü

Maske taktığı buzağısını veteriner kliniğine götürdü
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Maske taktığı buzağısını veteriner kliniğine götürdü
Maske taktığı buzağısını veteriner kliniğine götürdü

Maske taktığı buzağısını veteriner kliniğine götürdü

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan kurallara uyan duyarlı bir vatandaş veteriner kliniğine götürdüğü buzağısına da maske taktı.

Kars Valiliği İl Pandemi Kurulunun aldığı kararla uzunca bir süredir maske takma zorunluluğunun getirildiği Kars’ta her geçen gün maske takanların sayısında artış görülüyor. Tüm karar ve cezai yaptırımlara rağmen maske takmayanlara ise Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde ceza kesiliyor.

Kentte bazı vatandaşlar ise kendileri kurallara uyduğu gibi zorunlu olmamasına rağmen buzağılarına da maske takıyor. Akyaka ilçesinin Demirmenköprü köyünden hasta buzağını il merkezindeki veteriner kliniğine getiren Tellibey ve Songül Tuncer Çifti tüm dikkatleri üzerlerine çekti. Tellibey ve Songül Tuncer çifti arabalarının arka koltuğunda getirdikleri 3 aylık buzağılarını sindirim sistemi rahatsızlığından veteriner hekime getirdiklerini söylediler. Hem kendilerinin hem de buzağılarının sağlığı için maske taktıklarını belirten Tuncer çifti, herkesi maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya davet etti.

Tuncer çifti tedavinin ardından klinik çalışanlarına el sallayarak köylerinin yolunu tuttular.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.