KARS Haber Girişi : 02 Ekim 2016 00:40

Meriç’in Çanakkale mesajı

Meriç’in Çanakkale mesajı
Meriç’in Çanakkale mesajı

DATA[

Meriç’in Çanakkale mesajı

Büyük Kale Otel Genel Müdürü İsmail Meriç, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Meriç şunları söyledi: “2013 yılını solukladığımız şu günlerde, mazinin onur, gurur, kahramanlık ve zafer kokan sayfaları arasında bir kez daha geziniyoruz. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle bir bütün olmuş milletimizin haklı ve şanlı mücadelesi Kurtuluş Savaşımıza ve bu ölüm-kalım mücadelesinin en önemli duraklarından olan Çanakkale Cephesine nazar ediyoruz. Çünkü Çanakkale ruhu bu millettin en büyük kardeşlik hazinesidir. Binlerce Mehmetçiğin, asil kanıyla zihinlere kazıdığı “Çanakkale geçilmez!” sözünü, bir kez daha iliklerimize kadar hissediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferinin yıl dönümü ve 18 Mart Şehitler Gününü kutluyor; tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun”

Çanakkale Zaferinin yok edilmek istenilen bir milletinin gösterdiği bir direnme öyküsü olduğunu da belirten Meriç, bu direnişin günümüzdeki özgürlüğün kaynağı olduğunu kaydetti. Meriç, “Çanakkale Zaferi sırasında şehit düşen insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Onurlarını korumak için şehit düşen bir milletin nesilleri olarak bize bırakılan bu emanete sahip çıkmak ve ilelebet korumak bizim en önemli görevimizdir. Biz yöneticiler bu milletin evlatları olarak bu bilinç ve inançla görevimizi yürütmeliyiz.”ifadelerini kullandı

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.