KARS Haber Girişi : 30 Ekim 2019 11:23

Merve Tatlı’dan Kars'ın Kurtuluşu Mesajı

Merve Tatlı’dan Kars'ın Kurtuluşu Mesajı
KARS’IN TESCİLLİ TATLI ADRESİ MERVE TATLI, KARS’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILI MÜNASEBETİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

Merve Tatlı’dan Kars'ın Kurtuluşu Mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

KARS’IN TESCİLLİ TATLI ADRESİ MERVE TATLI, KARS’IN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 99. YILI MÜNASEBETİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI

"Yurdumuzun dört bir yanının işgal edilmesinin ardından başlatılan Kurtuluş Savaşımızda, Doğu Cephesi Kumandanı Kâzım Karabekir Paşa ve emrindeki birlikleri 29 Eylül’de Sarıkamış’ı geri aldıktan sonra, Kars’ı kurtarmak için harekete geçmiş, 30 Ekim 1920’de tam 43 yıl esareti yaşayan serhat şehrimiz Kars düşman işgalinden kurtarılmıştır. Kars ve çevresinin kurtuluşu, Anadolu'nun düşman işgalinden kurtarılmasında ordumuz ve halkımız için büyük bir moral kaynağı olmuş, ordumuzun ve halkımızın cesaret ve azmini perçinlemiştir.

Serhat Şehrimiz Kars tarih boyunca hep ilklere tanıklık etmiştir. Kars, Türklerin Anadolu'ya girdiği ilk noktadır. 1072 yılında Anadolu’da ilk cami Kars’ta yapılmıştır. Kars’ın kurtarılmasıyla kazanılan zafer Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi zaferi, zaferin ardından imzalanan Gümrü Antlaşması da Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetinin ilk resmi anlaşması olmuştur. Kars halkının Türk Milli mücadelesinde gösterdiği üstün başarıdan dolayı Sultan Abdülaziz tarafından tarihimizde berat ve “Gazi” unvanı verilen ilk ilimiz Kars’tır.

Kars, geçmişte olduğu gibi bugün de sadece doğunun kilit kenti değil, bütün bir Anadolu'nun kader kentidir. Kars, stratejik açıdan bulunduğu bölgenin merkezi olmuştur. Kars’ımız birçok farklı kültürü ve medeniyeti içinde barındıran geçmişiyle insanlığın en kıymetli hazinelerinden biridir. Hedefimiz; ulaşımda, haberleşmede, sanayide, tarım ve hayvancılıkta, turizmde birçok sorumluluk alarak Kars’ımızın arzu ettiğimiz noktaya ulaşmasını sağlamak olmalıdır. Bölgemiz insanı kıymetli hemşerilerim Türkiye’nin kalkınmasından ve gelişmesinden hedeflenen payı almaya başladığında, eminim ki aldığından daha fazlasını bölgesine ve ülkesine verecektir.

Bugün Kars’ımızın bağımsızlığına kavuşmasının 99. yılını kutlarken, bütün olumsuzluklara rağmen kurtuluşta emeği geçen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa başta olmak üzere canları pahasına bize bu toprakları armağan eden aziz şehitlerimizi ve Kars halkını minnet ve rahmetle anıyoruz.

30 Ekim Serhat şehrimiz Kars’ın kurtuluşu dolayısıyla Karslı hemşerilerimi kutlar, saygılarımı sunarım."

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.