EĞİTİM Haber Girişi : 11 Kasım 2019 21:12

Mevlid-İ Nebi Haftası

Mevlid-İ Nebi Haftası
Mevlid-İ Nebi Haftası
Mevlid-İ Nebi Haftası

Mevlid-İ Nebi Haftası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

"Kandilleri biz yaktık

Kutlu bir gece için,

Sevdik kutlu Nebi'yi

Hak Teâlâ hakkı için."

Cenab-ı Hakk'ın belirttiği gibi "Alemlere rahmet olarak gelendi O." Ve Hz. Peygamber, dünyaya teşrif ettiğinde insanlığın umutları yeşermiş, karanlıklara kandiller yanmıştı. Putlar yıkıldı, şirk yer ile yeksan oldu ve tüm insanlık tevhid nuruna erdi O'nun kutlu davetiyle.

"Asırlardır bayram bize,

Nuru gelir kandilleri,

Okuyalım salavatlar,

Hak, kâni olur bize..."

Bu kutlu müjdenin ve o müjdeyi tebliğ eden kutlu Nebi'nin izinden gitmeyi şiar edinmiş olan Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi tüm personeli ve öğrencileri ile birlikte tarihinde Merkez-İsmail Ağa Camii'nde Mevlid Kandili Programı icra edildi.

Halk tarafından da katılımın gösterildiği program ilahi korosunun dinletisi ile başladı, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Daha sonra okul öğrencileri tarafından Veladet Bahri icra edildi. Öğrenciler Yatsı namazını kıldırdılar.  Vaaz ve duaların edilmesini müteakiben kandil şekeri dağıtılmasıyla program sona erdi.

Açıklamada, “Programda emeği geçen öğrencilerimizi ve hazırlanmasında gayretlerini eksik etmeyen Meslek dersleri öğretmenlerimize teşekkür ederiz.” denildi.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.