MHP Lideri Bahçeli İle Doktorlar Arasındaki Anlaşmazlık

MHP Lideri Bahçeli İle Doktorlar Arasındaki Anlaşmazlık

 KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

Geçtiğimiz haftalarda Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması yönünde çağırıda bulunan MHP lideri Devlet Bahçeli aynı kuruma yönelik bir kez daha eleştirilerde bulundu. MHP liderinin Tabipler Birliği’nin kapatılmasına yönelik gösterdiği o gerekçe ise tartışmalara neden oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz Eylül ayında Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılmasını ve yöneticileri hakkında adli işlem başlatılması yönündeki çağrısı başta muhalefet partileri olmak üzere toplumun tüm kesimlerinde tepkiye neden olmuş Bahçeli’nin çağrısını ardından sosyal medya üzerinden açıklamalar yapan Türk Tabipleri Birliği ile MHP lideri arasında oluşan anlaşmazlık kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.MHP lideri  Bahçeli’nin bir süredir ilgili kurumun kapatılmasına gerekçe olarak söylediği o sözler ise dikkat çekti.

Gerekçe: Terör

Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması yönündeki çağrısına gerekçe olarak ilk başta adı geçen kurumun Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs verilerini yalanladığını ve bu yüzden toplumda şüphe yarattığını belirten bahçeli, bugün ki grup toplantısında ise Türk Tabipleri Birliği’nin içerisinde bulunan belli bir kesimim Türkiye düşmanı teröristlere övgü ve güzellemeler yaptığını, söz konusu kurumun içerisinde Türk düşmanı bir azınlığın faaliyet gösterdiğini belirterek ilgili kurumun derhal kapatılması yönündeki çağrısını yineledi.

TABİPLER BİRLİĞİ O TERÖRİSTE ÖDÜL VERMİŞ

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği içerisindeki bir grubun teröristlere güzellemeler yapıp bu teröristler ile bağlantıda oldukları yönündeki açıklamasının ardından ortaya çıkan belgeler kamuoyunda ilgi uyandırdı. Söz konusu belgelerde terör örgütü PYD\YPG’nin yönetim kadrosunda bulunan Asya Abdullah isimli şahısa, 2015 yılında Türk Tabipleri Birliği tarafından ‘Barış, Dostluk ve Demokrasi’ ödülü verildiği ortaya çıktı.

BAHÇELİ: ‘BİZİM HESABIMIZ TERÖRİSTLERE GÜZELLEMELER YAPAN, ÖVGÜLER DÜZEN KÜÇÜK AZINLIKLADIR.’

MHP lideri Bahçeli, Türk Tabipleri Birliği’nin kapatılması yönündeki çağrısının başta ana muhalefet partisi CHP tarafından anlamından saptırılarak Milliyetçi Hareket Partisi’nin doktorlar ile bir çeşit anlaşmazlık içerisinde olduğu gibi bir anlayışın topluma empoze edilmeye çalışıldığını belirtirken, hiç kimsenin bu konuda niyet okuyuculuğuna heveslenmemesi gerektiğini söyledi. Bahçeli konu ile ilgili olarak, ‘Bizim sorunumuz TTB merkez konseyine yuvalanmış bir avuç Türkiye düşmanlarıdır. Bizim hesabımız teröristle güzellemeler yapan, övgüler düzen küçük azınlıkladır.’ sözlerini sarf ederek meselenin Türk Tabipleri Birliği doktorları ile değil, kurum içerisindeki belli bir azınlık ile alakalı olduğunu belirtti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / OZAN AYKUTALP

  • 2 / 1 MHP Lideri Bahçeli İle Doktorlar Arasındaki Anlaşmazlık 0

  • 2 / 2 MHP Lideri Bahçeli İle Doktorlar Arasındaki Anlaşmazlık 1

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.