KADIN Haber Girişi : 16 Nisan 2018 19:25

Milletin Kapısı

Milletin Kapısı
İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla Valiliklerde oluşturulan “Açık Kapı Milletin Kapısı” Kars büro açılışı Vali Rahm

Milletin Kapısı

KAFKAS HABER AJANSI

İçişleri Bakanlığı tarafından vatandaşlarla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla Valiliklerde oluşturulan “Açık Kapı Milletin Kapısı” Kars büro açılışı Vali Rahmi Doğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Valilik giriş katında oluşturulan Açık Kapı Kars Bürosu açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Doğan, Açık Kapı Projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatları ile İçişleri Bakanlığınca 81 il Valiliğinde Açık Kapı “Milletin Kapısı” anlayışı ile uygulamaya konulduğunu belirtti.

Açık Kapı projesinin vatandaşların talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracılığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirdiği, takip edilerek hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığı vatandaş odaklı yeni bir kamu hizmeti anlayışı olduğunu belirten Vali Doğan, başvuru alma ve başvuru süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Açık Kapı projesinin hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Doğan konuşmasının ardından büroda incelemelerde bulundu. Vali Doğan daha sonra Valilikte oluşturulan İl Güvenlik Acil Durumlar Koordinasyon Merkezine (GAMER) geçerek, basın mensuplarına GAMER’in çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Vali Doğan “Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen bir proje ve 81 ilde bu şekilde merkezler kurulacak. Biz burasını illerle de entegre olabilme açısından geçici olarak kurduk. GAMER aslında 112 Acil Çağrı Merkezlerinin içerisinde kurulacak, bizim 112 Acil Çağrı Merkezi binası bu sene inşallah bitiyor. Bittikten sonra da artık tüm acil çağrılar tek bir merkezde toplanmış olacak. Amerika Birleşik Devletleri’nde 911 nolu acil çağrı numarası var, Avrupa Birliğinde ve Türkiye’de de 112 acil çağrı numarası olarak belirlendi, artık sistem devreye girdikten sonra 112’yi aradıktan sonra İtfaiyeye, Polise, Jandarmaya, Ambulansa, Ormana, AFAD’a, tamamına tek bir numarayla erişebiliyor olacaksınız.” dedi.

Türkiye’nin altyapı anlamında yazılım anlamında ciddi gelişmeler kaydettiğini belirten Vali Doğan konuşmasını

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.