GÜNCEL Haber Girişi : 23 Kasım 2023 19:10

Milletvekili Çalkın’ın Öğretmenler Günü mesajı

Milletvekili Çalkın’ın Öğretmenler Günü mesajı
Milletvekili Çalkın’ın Öğretmenler Günü mesajı KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Milletvekili Çalkın’ın Öğretmenler Günü mesajı

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın;  24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili mesajı.

Her türlü gelişmenin, ilerlemenin ve kalkınmasının temeli eğitimdir.

Artık çağımız bilgi çağıdır, bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise değerli öğretmenlerimizdir. Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması için Türkiye Yüzyılı’nda öğretmenlerimizce aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin yetiştirilmesi zaruridir.

Öğretmen sadece bilgiyi çocuklarımıza aktaran kişi değildir, Öğretmen aynı zamanda onlara hayatı ve anlamını öğreten mütefekkirdir. Öğretmen öğrencilerini geleceğe hazırlarken onların kişiliklerini ellerinde şekillendiren sanatkardır.

Milletimizin her bir ferdinin, kendisi ve çocukları için, öğretmenlerimize şükran borcu vardır. İlk emri “oku” olan bir inancın mensupları olarak bizim için, öğrenmenin ve dolayısıyla öğretmenlerin ayrı bir yeri, ayrı bir önemi bulunmaktadır.

Öğretmenlerin çalışmaları ve harcadıkları mesai bugünü, yarını ve aydınlık bir geleceği inşa etmek içindir. Bugünün başarılı devlet insanları, bilimde ve fikir hayatında dünyaya yön veren kişileri dünün başarılı eğitimcilerinin eseridir.

Vazifesi esnasında şehit olmuş öğretmenlerimiz başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor görevi başındaki, emekli olan, bizleri yetiştiren öğretmenlerimize Cenab-ı Mevlâ’dan sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler diliyor, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.