GÜNCEL Haber Girişi : 23 Şubat 2018 20:18

Mimar Engin Sadak’ın İsmi Kars’ta Bir Sokağa Verildi

Mimar Engin Sadak’ın İsmi Kars’ta Bir Sokağa Verildi
Kars Belediyesi Meclis Kararıyla, Merkez Mahallesi Yeni Pazarcık Sokağın ismi Mimar Engin Sadak Sokak olarak değiştirilmiştir.

Mimar Engin Sadak’ın İsmi Kars’ta Bir Sokağa Verildi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Mimar Engin Sadak (1949-2016) Kars’ın tanınmış simalarından olup, Kendisi Kars’ın ilk Mimarlarındandır. İstanbul Teknik Üniversitesi (İ.T.Ü.)’den derece ile mezun olduktan sonra, memleketine hizmet amacıyla dönmüş ve Kars’ta Mimar olarak görev yapmaya başlamıştır. Bu süreçte tatil için dahi memleketini terk etmeyen, kentin gelişmesinde önemli rol alan Sadak, aynı süre içerisinde Kars Kent Konseyi İmar Komisyonu Başkanlığı ve Mimarlar odası başkanlığı görevini de yürütmüştür. Gerek hayat felsefesi, gerekse ileri görüşlülüğü hemşehrilerine kendini sevdirmiş ve benimsetmiştir. Şehrin ilk mimarlarından olması hasebiyle sunduğu fikirleriyle kentin gelişmesine büyük katkıda bulunmuştur. Kendisi hep çağdaş ve modern bir Kars felsefesi ile yola çıkmış ve bu doğrultuda elinden geleni yapmaya çalışmıştır. Ayrıca şehrimize katkısı olabilecek her kesimden insana ayrım yapmadan yardımcı olmuştur. Halk tarafından her daim sayılan, sevilen,el üstünde tutulan, ölümüyle herkesi yasa boğan ve hala anılmaya da devam eden bu saygıdeğer insanın adının ve hatıralarının yaşatılması amacıyla Kars Belediyesi Meclis Kararıyla, Merkez Mahallesi Yeni Pazarcık Sokağın ismi Mimar Engin Sadak Sokak olarak değiştirilmiştir.

SADAK AİLESİNDEN TEŞEKKÜR

“Ailemizin saygıdeğer büyüğü Engin Sadak’ın isminin; doğduğu, büyüdüğü, hizmet ettiği Serhat İlimiz Kars’ta bir sokağa verilmesi ve hatıralarının yaşatılmak istenmesi ailesi olarak bizleri onurlandırmıştır. Öncelikle bu fikri belediye meclisine sunan Mimar Kadir Bilgir,

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.