KARS Düzenleme Tarihi : 01 Ekim 2020 13:05 Haber Girişi : 01 Ekim 2020 13:05

Minik Patilerin Eğlence Dünyası

Minik Patilerin Eğlence Dünyası
Minik Patilerin Eğlence Dünyası KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK
Minik Patilerin Eğlence Dünyası Minik Patilerin Eğlence Dünyası

Minik Patilerin Eğlence Dünyası

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Erzurum’un Narman ilçesinde 2 ay önce doğum yapan sokak kedisi Sultan’ın yavruları Pamuk, Yaramaz, Şaşkın ve Miniş isimlerinin verildiği minik patiler yaz dönemini renkli geçiriyor. Sıcaktan bunalınca buldukları gölgelik alanda uyuklayan minik patiler, eğlence ve oyun zamanlarını da iyi değerlendiriyorlar. Dur durak bilmeden gün boyu eğlenen minik patilerin renkli dünyası görenleri kendilerine hayran bırakıyor.

Sokak kedisi Sultan 4 ay önce Camii Kebir Mahallesi’ndeki Vahdettin Altunok’un evine sığındı. 2 ay önce de burada doğum yapan Sultan, 4 yavru dünyaya getirdi. Altunok ailesi yavrulara adeta gözü gibi baktı. Gün geçtikçe büyüyen yavrular 10 yaşındaki Hanne ve 8 yaşındaki Yaren’le oyunlar oynamaya başladılar. Hanne ve Yaren’in isteği üzerine yavrulara 3 katlı bir yuva yapıldı burada bakımları yapılıp ve beslenmeleri sağlandı. Yavrulara Pamuk. Yaramaz, Şaşkın ve Miniş isimlerini veren Hanne ve Yaren onlarla bolca vakit geçirip olunlar oynadı. Çocuklar minik patiler için birde eğlence parkuru yaptılar ve bu parkurda yavru kedileri gönüllerince eğlendirdiler.

Yaramazlık yapan kedilerin kendi aralarındaki oyunları da ilgiyle izlendi. Birbirleriyle eğlenen yavru kedilerin yabancı kedilere gösterdikleri reflekslerde görülmeye değerdi.

Anne kedi Sultan’ın evin bahçesine girerek mamalarını yemeğe çalışan yabancı kedilere gösterdiği tepki de dikkat çekti. Yabancı kedilerin Sultan’ı görünce ağır çekimle bahçeden uzaklaşıp kaçtıkları anlar ilginç görüntülere sahne oldu.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.