Muhtar siyasetsiz siyasetçi de muhtarsız olmaz

Muhtar siyasetsiz siyasetçi de muhtarsız olmaz

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Türkiye Muhtarlar Federasyonu Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, Muhtarlar Derneği Başkanı Dikme Köyü Muhtarı Orhan Yılmazel’in davetiyle geldiği Kars’ta muhtarlığın önemine vurgu yaptı.

Kars Muhtarlar Derneği’nde başkan Dikme Köyü Muhtarı Orhan Yılmazel ve muhtarlar tarafından karşılanan Genel Başkanı Ramazan Özünal, “Muhtar siyasetsiz siyasetçi de muhtarsız olmaz. Herkes aklını başına alsın. Önümüzde yerel yönetimler seçimleri var. Siyaset muhtarlardan geçer. Muhtarlar vatandaşın, milletin, halkın temsilcisidir. Bundan sonra yalnız değilsiniz. Bizi izleyenlerden bilsin ki yalnız değil artık Kars. Buradan yeni bir güneş doğmuştur ülkemizin üstüne. Birlik beraberlik içerisinde diğer illere de ilçelere de açıkça söylüyorum muhtar hizmet adamıdır, vatanını sever, milletini sever, bayrağını sever. Her zaman birlik ve beraberlikten yanadır, ayrıcalık olmaz. Bizim herkes kardeşimizdir, herkes ablamız, çocuklar yeğenlerimizdir. Bu topluma olan sevgimden enerji alıyorum. Açıkça konuşuyorum. Cenabı Allah’tan gayri kimseye boyun eğmem. Bir taraftan bir menfaatim yoktur ben bu işi gönülden yapıyorum” dedi.

GELECEĞİMİZİN PARLAK GÜNEŞİ MUHTARLARIMIZ

“Geleceğimizin parlak güneşi muhtarlarımızla kucaklaşmaya geldim” diyen Genel Başkanı Ramazan Özünal, “Muhtarlarımız benim canım ciğerim kardeşlerimdir. İnşallah muhtarlarımız burada attığımız bu yeni kıvılcımı daha çok meşaleler olarak kardeşlik içinde yakacaklardır, birbirine sarılarak yapacaklardır. Yarının en güçlü topluluğu muhtarlar camiası olacağına ben inanıyorum. Onun için başta dernek başkanımız Orhan kardeşime, Arpaçay dernek başkanımıza, siz değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da Kars’ta daha çok muhabbetlerimiz olacak. İnanın bugün çok mutluyum. Şehitler diyarı Kars’ta bulunmanın büyük hazzını yaşıyorum. Birde yarının güneşi doğacak olan değerli muhtar kardeşlerimle birlikte kucaklaşmanın büyük hazzını yaşıyorum. Tüm Karslı hemşehrilemize de selam ve saygılarımı sunuyorum. Muhtarlarımıza sahip çıksınlar, muhtarlarımız zaten kendi ellerinden gelen hizmetlerini yapıyorlar. Bundan sonra da yapacaklardır. Önümüzde yerel seçimler var kimisi gider kimisi kalır ama geride kalan hoş bir sedadır. Kars’ta oluşumumuz 1985’li yıllara dayanır.” şeklinde konuştu.

BİZİM HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR

Birlik ve beraberliğin önemine de vurgu yapan Türkiye Muhtarlar Federasyonu Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Ramazan Özünal, “Bu topluluk birbirine kenetlenirse seçilmiş olan güçlü toplam kendi varlığını gösterir. Eğer birbirinize kenetlenmezseniz biriniz dalınızdan biriniz bacağınızdan koparır o zaman hizmet alamazsınız. İşin açığını söylüyorum. Bizim her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. İnsan bir işin başına geçip ‘ben bu işi yapacağım’ dediğinde derlemesi toplaması lazım. Dernek başkanımız Orhan beye teşekkür ediyor kolaylıklar diliyorum. Ben bu işe başladığımda saçlarım simsiyahtır cebimde para da yoktur. Bu bir hevestir” diye konuştu.

7235 MUHTARI ANKARA’YA GETİRMİŞ KARDEŞİNİZİM

Türkiye Muhtarlar Derneği’nin Türkiye’de ilk defa kurulan 250’nin üstünde aktif şubeleri olan bir dernek olduğunu belirten Genel Başkan Ramazan Özünal, “Federasyonu kurduk, Türkiye’nin ilk federasyonunu kuran Ramazan Özünal kardeşinizdir. Aksini iddia eden olursa görevi bırakırım. Net konuşuyorum. Ama ne oldu birileri çıktı bu tarafa doğru çekti biriberi de o tarafa doğru çekti. 7235 muhtarı Ankara’ya getirmiş kardeşinizim. Ben tüm çalışmaları sizin gücünüzle yani ülkemizde bulunan muhtar camiasının gücünü alarak yapıyorum. Sonra ne oldu hesabına gelmeyen tırtıklamaya başladı. Başka dernekler falan kurdular kurarlarsa kursunlar.” İfadesine yer verdi.

Genel Başkan Ramazan Özünal, Kars’taki derneğin de sürekli açık tutulmasını isteyerek faaliyetlerde yer alınmasını istedi. Genel Başkan Özünal, “Burasını boş bırakmayın, burası bir arı kovanı gibi olsun. Gelen giden olsun, çalışılsın. Muhtarlar olarak bir olalım birlikte olalım. Beraber sokakta yürüyelim. Hizmetlerimizi ve çalışmalarımızı kamuoyuna duyuralım. Biz böyle olursak derneğe ziyarete gelenler de artar” dedi.

Kars Muhtarlar Derneği Başkanı Dikme Köyü Muhtarı Orhan Yılmazel de genel başkan Ramazan Özünal’a ve muhtarlara teşekkür etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA)  / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.