KARS Haber Girişi : 15 Mayıs 2020 21:59

Murat Alınak’ın Koronavirüs Açıklaması

Murat Alınak’ın Koronavirüs Açıklaması
KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK Murat Alınak’ın Koronavirüs Açıklaması
Murat Alınak’ın Koronavirüs Açıklaması

Murat Alınak’ın Koronavirüs Açıklaması

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dünya barış elçisi, doğa koruyucusu ve aynı zamanda heykeltıraş olan Murat Alınak, küresel anlamda aylardır bütün Dünyayı etkisi altına alan yeni Koronavirüs  (COVID-19) hakkında yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi.

 Bilindiği gibi 12 Aralık 2019 tarihinde Çin in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa bir zaman dilimi içerisinde bütün Dünyaya yayılarak Pandemi düzeyine ulaşan bu salgın için şimdiye kadar maalesef bir çözüm bulunmuş değildir!

Günümüzde gelişmiş Dünya tıp otoriteleri özellikle viroloji, mikrobiyoloji, farmakoloji ve enfeksiyonel hastalıklar alanlarında bilimsel araştırmalarını, nano teknolojik ürünlerle sürdüren bilim insanları, bu salgının durdurulması için aşı ve ilaç için çok yoğun bir şekilde arayışlarını sürdürmekteler.  

Dünya ekonomisini ve yaşamsal sosyal döngüyü her yönüyle felç eden, hayatı durma noktasına getiren Covıd-19 salgınının 15 Mayıs 2020 tarihli bilançosu 304.201 ölüm ve 4.556.956 vaka olarak maalesef resmi kaynaklarca belirtilen istatistiklerdir.

Asıl branşı nın Kültür ve sanat olduğunu dile getiren Heykeltıraş Murat Alınak, bu salgın konusunda şimdiye kadar hiçbir sanatçıdan ses çıkamaması çok düşündürücüdür! Bu konuda bütün sanatçıların duyarlı olmasını diliyorum.

   Bu salgına çözüm bulmak isteyen, aşısını ve ilacını gerçekleştirmek isteyen çok değerli bilim insanları geceli ve gündüzlü bütün Dünya uluslarının sağlığı için bilimsel çalışmalar sürdürmektedirler. Öncelikle bu bilim insanlarına bu salgın ın nasıl ortaya çıktığı, bu salgının ortaya çıkaran bütün bilimsel etmenlerinin, deneylerin raporları (özellikle yarasalar ve diğer vahşi hayvanlar üzerinde yapılan deneyler) ve gerçek argümanlar verilmelidir. Bununla beraber COVID-19 ortaya çıkmasında Vuhan Keninde, Viroloji Enstitüsünde çalışan bütün bilim insanlarının doktorların, virolokların ve laborantların yaptıkları bütün deneyleri, yaşanan bütün bilimsel gerçekleri Dünyanın tıp ve bilimsel otoritelerine anlatmaları gerekmektedir.

COVID-19 insan bağışıklık sistemi üzerinde çok büyük hasarlar yaratarak, semptomlarla başlayıp, ölümlere yol açan bir salgın… İyileşenlerde zamanla bu hastalığın yeniden tekrar ederek,  klinik testlerin tekrar pozitif çıkması bu virüsün, insanların sağlığında ileriki zaman dilimlerinde oluşturduğu komplikasyonlar COVID-19 virüsünün ne kadar tehlikeli olduğunu gözler önüne sermektedir!

 Şimdiye kadar bu salgınla ilgili, Dünya basınında ve medya organlarında yazılıp çizilenlere, komplo teorilerine, başta Dünya Sağlık Örgütü ve küresel liderler buna bir açıklık getirmelidir; bu işe sebebiyet verenlerin amaçları neydi? Bütün Dünyada bu kadar masum insan neden ve niçin ölüyor!  Dünyadaki bu ekonomik ve psikolojik, buhran ve yıkımın nedeni nedir?  Dünyada işsiz kalan,  yoksul ve çaresiz olan insanların durumu ne olacak!  Bu konuda bütün insanlığa cevap verilmelidir!

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) / KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.