KARS Haber Girişi : 19 Temmuz 2021 00:39

Murat Alınak’tan Dünya Moda Devine Tablo Hediyesi

Murat Alınak’tan Dünya Moda Devine Tablo Hediyesi
Murat Alınak’tan Dünya Moda Devine Tablo Hediyesi KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Murat Alınak’tan Dünya Moda Devine Tablo Hediyesi

KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

Dosso Dossi Fashion Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan’ın 30 yıllık sanat eseri birikimi olan, ünlü İtalyan ressamlarının çok değerli ve seçkin tablolarından oluşan kişisel resim koleksiyonu sergisi Doğubayazıt, İshakpaşa Sarayında 3 Temmuz, 3 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlere kapılarını açtı.

Halen devam eden sergiye, yoğun ilgiden dolayı başta Doğubayazıt olmak üzere diğer birçok kentlerden de ziyaretçi akını devam etmektedir.

Hikmet Eraslan tarafında açılan resim sergisinin anlam ve önemine değinen Heykeltıraş ve Ressam Murat Alınak   yaptığı  basın açıklamasında: ‘‘ Bu serginin doğuda açılması, bölgenin kültür, sanat ve turizmine çok büyük katkılar sağladığını dile getirerek, bu konuda  Sayın Hikmet Eraslan Beyleri kutladığını” belitti.

Murat Alınak basın açıklamasında Hikmet Eraslan tarafından, doğuda icra edilen bu sanat hareketinin, doğuda bir ilkeye imza attığını beyan ederek, bu serginin çağdaş ve modernist bir konsept ile vizyonel anlamda doğu için bir aydınlık olduğunu, bu hareketin doğu için bir Rönesans olduğunu dile getirdi.

Orta doğunun Rodin’i olarak tanınan, heykeltıraş ve ressam Murat Alınak bu serginin anlam ve önemi için serginin açıldığı gün,  serginin açılışı vesilesi ile ilgili, Hikmet Eraslan’a 2004 tarihli ve imzalı’  ‘‘Reşberliğin Tortusu’’ adlı soyut ve büyük değere sahip olan tablosunu hediyeetti. Alınak,  Hikmet Eraslan tarafında açılan bu değerli koleksiyon sergisinin Doğubayazıt, İshakpaşa Sarayında açılmasında büyük bir memnuniyet ve mutluluk duyduğunu ifade etti.

(BA-BA-S) GAZİ KARS (KHA) - KAFKAS HABER AJANSI / BEDİR ALTUNOK

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.